Zápach intimních partií má několik důvodů

Snad každá žena se někdy setkala s tím, že její klín nevoněl zrovna po fialkách. Ne vždy je příčinou zápachu intimních partií infekce, někdy je viníkem dokonce obsah vašeho talíře. Pokud se ale potíže opakují, měly byste zpozornět. Jaké jsou nejčastější příčiny nepříjemných pachů?

Menstruace

Jestliže zaznamenáváte potíže se zápachem vašeho klína zejména tehdy, máte-li menstruaci, můžete být klidná. Zápach v období vašich dnů je naprosto normální. Zbytky tkáně a krev, kterou vaše tělo vylučuje, totiž obsahují bakterie, které se v teplém prostředí vašeho klína velmi rychle rozkládají, což má za následek onen nepříjemný zápach. Potíže lze vyřešit častější hygienou nebo používáním menstruačních tamponů či kalíšku (1).

Sex

Během sexu produkuje vaše vagina nadměrné množství sekretu, který zejména po smísení s partnerovým spermatem může být velmi nevábně cítit. Ačkoli nepomůže sprcha před aktem, abyste se následnému zápachu vyhnuly, po milování však opláchnutí problém vyřeší (1).

Jídlo

Stejně jako některé potraviny ovlivňují vůni našeho potu, dechu nebo moči, aromatické potraviny můžeme v trochu jiné podobě cítit i z našeho klína. Cibule, česnek, chilli, chřest, ale také červené maso, olivy nebo alkohol mění naši vůni vcelku spolehlivě. Jestliže jste v posledních dnech jedla něco, co by mohlo být příčinou zápachu, měl by se stav do pár dnů samovolně upravit (1).

Zdravotní problém

Gynekologové se velice často setkávají se zápachem bakteriálního původu, který způsobují sexuálně přenosné infekce, například chlamydie či kapavka. V takovém případě je ale zápach téměř vždy doprovázen žlutým či nazelenalým výtokem a často také bolestí při močení (2).

Infekce

Kvasinkové infekce jsou hned po aromatickém jídle a menstruaci tím nejčastějším důvodem, proč nás trápí zápach klína. Tato infekční onemocnění ale kromě zápachu provázejí také další symptomy, například svědění nebo hustý výtok. Pokud máte pocit, že je to váš případ, navštivte svého lékaře, který stanoví přesnou diagnózu a předepíše potřebné léky (2).

Zdroj: (1) www.link.springer.com/article/10.1007/BF00673143, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK459216/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat