Chlípné postelové hrátky dle vašich vnitřních tužeb

Dřete od soumraku do úsvitu, každý den se neobejdete bez alkoholu, nespokojenost zaháníte jídlem a podrážděnost je vaše druhé jméno. Je možné, že trpíte sexuální frustrací! Chraňte své duševní zdraví a konečně si v posteli řekněte o to, co vás uspokojí!

Dotyk, fyzický kontakt a sex. Tohle všechno je pro celkovou kondici člověka nesmírně důležité. Výsledky průzkumů (1) však poukazují na to, že až polovina žen a mužů touží po častějším milování a třetina by si přála, aby se partner v ložnici choval jinak. Kam tohle může vést? Kde je otázka, tam je i odpověď.

Myšlenky nečtu, jsem rád za nákupní seznam

Když britský výrobce kondomů Durex uspořádal anketu s 29 tisíci dospělými, vzešlo z ní (1), že kvůli nedorozuměním a nespokojenosti v sexu se jeden z pěti párů přestane milovat. Problémem je přitom hlavně to, že spolu milenci nemluví. Jak prosté!

Pak se nelze divit, že klesá emocionální intimita mezi nimi, chybí jiskra, vzrušení i uspokojení. Tohle nedopusťte, zachraňte svůj vztah a jděte s pravdou ven. Co vám chybí? Jak se cítíte, když se s vámi protějšek mazlí a kdy máte chuť odsunout mu ruku? Až si utřídíte myšlenky, požádejte o povolení k rozhovoru. „Víš, musím ti říct něco moc důležitého. Máš na mne čas?“ (Při záporné odpovědi se dohodněte na náhradním termínu, jinak pokračujte.) Pro svůj záměr použijte neútočnou techniku doporučovanou vztahovými kouči po celém světě (2).

Nedělejte si to složitější, než to je

Konkrétně identifikujte problém. Předehra je moc krátká a vy potřebujete víc času. Taky vás mrzí, že místo, abyste se milovali, partner každou sobotu zírá do mobilu. Řekněte mu to, ale bez konkrétních obvinění! „Přemýšlela jsem, jak by se náš milostný život dal zlepšit. Trápí mě, že se nemůžu dostatečně uvolnit. Proto potřebuji delší mazlení a víc tvé pozornosti.“ Snadné. Partner ihned pochopí, v čem je problém a zaregistruje návrh řešení. Není napadán ani osočován z neschopnosti, jeho ego tak říkajíc „zůstává celé“ Jenže pozor, nic není jen černé a bílé. Tato metoda je vhodná pro všechny, kdo na sexu chtějí pracovat a nejsou imunní vůči názorům protistrany (2).

Mám svoje potřeby!

Pochopitelně, že když u partnera něco neustále reklamujete, ale jemu je to absolutně jedno, jedná se o jeden ze znaků nezdravého vztahu. Už nejste tým, potenciál „a žili spolu až do smrti“ se vytrácí. On ztratil zájem, vy se cítíte nemilovaně a prázdně. Pak se zeptejte, za jakých podmínek je ochoten s vámi probrat důležité věci a zajímejte se, co by potřeboval. Moc mluvíte a nepustíte ho ke slovu? Zbrzděte a dejte mu prostor. Má pocit, že ho jen obviňujete? Pokuste se uznat i některé ze svých chyb. Pokud ani tohle nezabere, čili vztah a jeho záchrana stojí stále jen na vás, popřemýšlejte, zda by se nenašel někdo ochotnější, kdo by vaše tužby a potřeby splňoval o něco lépe (2).

Zdroj: (1) www.psychologytoday.com/us/blog/the-teen-doctor/202110/10-reasons-why-some-couples-stop-having-sex, (2) názor autora 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat