Bylinky zvyšující chuť na sex

Maca, ženšen či zázvor. Bylinek pro sexuální apetit existuje hned několik. Ale které skutečně doporučují znalí léčitelé? Od takové kopřivy byste zvýšení libida možná neočekávali!

Bylinky jsou kořením sexu. A na tom se nic nemění. Látky, které obsahují, prokrvují organismus a pohlavní orgány a zároveň podporují chuť na sex. Plní tedy funkci přírodních afrodiziak. Po jakých byste měli sáhnout, pokud váš milostný život stagnuje?

Kotvičník zemní

Mezi báječné intimní stimulanty předně patří kotvičník zemní, který příznivě ovlivňuje hormonální aktivitu a pohlavní orgány. Tahle bylinka u mužů podporuje tvorbu testosteronu, hormonu, jenž ovlivňuje sexuální touhu. U žen zase navyšuje hladinu hormonu estrogenu a celkově se blahodárně stará o plodnost. Dobrou zprávou je i to, že odbourává únavu. Kotvičník můžete užívat ve formě kapslí nebo tinktury, přičemž sklízet se dá z vlastní zahrádky. Nejjednodušší je koupit si semena nebo sazeničky kotvičníku a pustit se do pěstování v truhlíku nebo na záhonku. 

Kopřiva dvoudomá

Kopřiva má silné detoxikační, močopudné a posilující účinky. Všichni vědí, že výrazně čistí krev a působí proti anémii. Jedná se o velmi silnou (a všudypřítomnou) bylinku, jejíž kořeny obsahují látku dnes známou pod zkratkou DVTHF. Celé to přitom funguje následovně. Sexuální hormony jsou v krevním oběhu do značné míry vázány na bílkovinu SHBG, která omezuje jejich dostupnost v cílových tkáních. Právě látka se zkratkou DVTHF dokáže funkci uvedené bílkoviny blokovat, čímž dochází k masivnějšímu uvolňování potřebných hormonů. Kořeny kopřivy se mohou sklízet od srpna do listopadu. Stejně jako semínka. A těch se rozhodně nezbavujte!

Kopřivová semínka

Kopřivová semínka se hojně využívají jako prostředek pro povzbuzení imunity. Kromě vysokého obsahu vitaminů A, B, C, E obsahují třeba i draslík, vápník a železo. Když je usušíte, v ústech krásně křupou, přičemž ochutí jogurt i oblíbený tvaroh. Navíc mají povzbuzující účinky a působí proti stresu. V neposlední řadě se jim nedají upřít afrodiziakální účinky. Stačí si pár hodin před očekávanou schůzku „slupnout“ lžičku této dobroty. A která další bylinka podpoří vaše libido?

Rozmarýn lékařský

Rozmarýn si díky výrazné vůni nelze s ničím splést. Prokazatelně zlepšuje prokrvení vnitřních orgánů, a to včetně dělohy a penisu. I proto je rozmarýn vhodný pro povzbuzení erekce. Nejčastěji se užívá ve formě čaje. Oblíbené je však i rozmarýnové víno. Nadrobno nasekanou bylinku volně nasypte asi do jedné čtvrtiny objemu nádoby. Dolijte červeným vínem a nechte stát tři až čtyři týdny. Občas protřepte. Po uplynutí doby víno sceďte a popíjejte každé ráno a večer (na lačný žaludek a pouze v malém množství).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat