Ranní milování je významnou partnerskou terapií

Mohlo by se zdát, že na sex je vhodný čas vždycky. Pro některé milence je však ranní dávka mazlení nejlepším startem dne. Inspirujte se od nich a zažijte bouřlivé dobrodružství, které vás dokonale nastartuje!

Z výpovědí tisícovky dobrovolníků, které oslovila společnost Forza Supplements (1), vzešlo, že pokud jde o sex, ráno je „to“ nejlepší. Právě tehdy totiž lidé mají nejvíce energie. Endorfiny uvolňované při milování pozitivně působí na náladu a co víc, milenci k sobě mají blíž, neboť ranní dávka fyzického kontaktu podporuje produkci hormonu oxytocinu (2). Ten upevňuje pouto a pocit lásky mezi partnery. Ranní sex je prostě něco jako manželský terapeut. Jen si na něj najít čas. I vy vyšetřete pár minut a oddejte se báječným prožitkům!

Nenechte se odradit

Ranní milování může být spontánní i plánované. Každopádně je vzrušující, že od zazvonění budíku máte na mazlení pouze chviličku. Ujměte se vedení a soustřeďte se na přítomnost. Snídani pak můžete o pár minut zkrátit. Odrazují-li vás nevyčištěné zuby, rychle skočte do koupelny a vraťte se zpátky. Pro jistotu si v nočním stolku nechávejte balíček mentolových žvýkaček, ale hlavně věřte, že i bez nich partner váš nevábný ranní dech přežije, a to ve zdraví. Pokud ale skutečně patří k citlivým cimprlínám, vezměte ho za ruku a doveďte pod sprchu. Tam se namydlete, proveďte nezbytnou hygienu a pomilujte se. Zbytek rodiny si ani nevšimne, že se něco děje (3). 

Dejte přednost klasice

Když zůstanete v ložnici, nevymýšlejte nic nového, ale vyzkoušejte dvě, tři své oblíbené polohy. Vhodná je kupříkladu lžíce, kdy oba ležíte na boku v řadě za sebou. (V té se dá naopak večer i usnout.) Aktivnější milenky si však potrpí spíš na jezdeckou polohu (vy nahoře) nebo zvířecí milování zezadu (psí pozice), nicméně s vlastním orgasmem vždy počítejte až v době, kdy času budete mít víc. Při podobných rychlovkách se spíš nechte uspokojit ústy a milence trochu popožeňte (3).

Naučte se účinný trik

Výzkumníci Masters a Johnson z americké Chicagské univerzity dokládají (4), že 75 % mužů je schopno dosáhnout orgasmu po 2 minutách masturbace, nicméně ne vždy to takhle vyjde. Milencovo vyvrcholení urychlíte tak, že z ukazováčku a palce vytvoříte kolečko (buď při masturbaci rukou, nebo přímo při souloži, kdy je penis ve vás) a „nasadíte“ ho na pyj. Penis přiráží a zasouvá, ovšem s kolečkem se mu zdá, že je vaše vagína těsnější. A právě tenhle pocit urychluje nástup ejakulace. Pakliže se vám poštěstí mít ranní sex o víkendu, můžete si dovolit i nějakou exotičtější polohu a společnou snídani jako bonus (3). 

Zdroj: (1) www.forzasupplements.co.uk/blogs/fitness-wellbeing/survey-optimum-time-for-everyday-activities, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK470306/, (3) názor autora, (4) www.revsexologiaysociedad.sld.cu/index.php/sexologiaysociedad/article/view/236/297, 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat