Štěstí ve vztahu je dobré podpořit rychlou hrou

Trpí váš vztah vinou práce, péče o děti, stresu nebo nudy? Pak si spolu trochu pohrajte a oprašte jiskru mezi vámi. Účinně a zároveň velmi jednoduše předejdete nedorozuměním i nevěrám!

Hry nejsou jenom pro děti. Třeba ty deskové oprašují mozkové funkce, jsou tedy metodou kognitivního tréninku. Leckteré sexuální hry zase umožňují být někým jiným. Ne nadarmo se říká, že kdo si hraje, nezlobí. A znáte metodu, která podporuje párové štěstí? Trvá jen chviličku a maximálně si ji užijete – se zárukou! Doporučuje ji totiž sexuální koučka Betty Martin z amerického Washingtonu.

Jen tak být a nic neřešit

Jejím cílem je narušit stereotyp a trochu vystoupit ze své zóny pohodlí. Hra přitom pomáhá zvyšovat povědomí o smyslovém vnímání. Nesoustředí se jen na samotný sex, ale budování intimity. Co vyžaduje? Erotické pomůcky, manuály a ani certifikovaného odborníka rozhodně potřebovat nebudete. Stačí, když si jako pár slíbíte, že si na sebe najdete trochu času. Kolik konkrétně? Všechno stihnete ještě předtím, než v televizi začnou dávat hlavní zprávy. Nebo klidně až po večerním filmu.

Každý dvakrát

Hra se hraje na 4 kola, z nichž každé trvá 3 minuty. Celkem se tedy jedná o 12 minut, které se snadno dají považovat za jakýsi ozdravný partnerský rituál, jehož základní myšlenkou je dotyk. Sáhněte na svého partnera, masírujte mu krk, jemně ho poškrábejte na temeni, zajeďte prsty do vlasů, něžně přejíždějte po jeho stehnech. Dělejte cokoli, co je vám příjemné a takto vydržte 3 minuty. Pak se vyměňte. On je vysílač, vy zase přijímač. Dotyk je negenitální, proto rozkroky vynechte a pouze se smyslně podněcujte. Během „rituální tříminutovky“ lze slovně komunikovat, to už záleží na vás. Celý proces opakujte.

Láskyplný koktejl plný pohody

Podle koučky Betty Martin právě tahle hra pomáhá párům vymanit se z koloběhu běžného života a poukazuje na lásku, něhu a touhy v nesexuálním kontextu. Účastníci mají možnost všímat si jeden druhého a opětovně si připomenout, jaké to je, když se jejich oči setkají, ruce spojí, těla dotýkají. Uvolní se dopamin, dopamin, norepinefrin a oxytocin, což je jedině dobře. Uvedené hormony přispívají k duševní pohodě a podporují partnerské pouto.

Hru praktikujte podle svých možností, i jednou týdně je lepší než nic. Pakliže si však pro ni vyhradíte víc prostoru, uděláte jedině dobře. Dohodněte se, že si po 14 dnech dáte pauzu a zase se k ní vraťte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat