Sílu orgasmu ovlivňuje mozek

Je pro vás ženský orgasmus záhadou? Podle dostupných studií existují věci, které ho mohou ovlivnit. Víte, čím svůj orgasmus oslabujete, a čím ho naopak můžete posílit?

Co pomáhá ženám dosáhnout sexuálního vyvrcholení a co jim v tom brání? Věda přináší vytoužené odpovědi.

Vztah

Sice sex na jednu noc zní sexy a divoce, ale vaše šance na orgasmus se zvětšují, čím déle máte pevný vztah. Vědci z univerzity na Floridě se ptali tisíce žen ve věku mezi 18 a 71 lety na jejich sexuální život za poslední rok. Výsledkem bylo, že ženy měly orgasmus o 15 % častěji, pokud měly sex se svým stálým partnerem, než pokud se jednalo jen o „jednorázovku“.

Sextovky

Studie zveřejněná v časopise Computers and Human Behaviour dokazuje, že páry, které si posílají erotické textové zprávy, více dosahují sexuálního uspokojení, než ty, které si pošlou tak maximálně nákupní seznam přes WhatsApp. Specialistka na sexuální zdraví Dr. Deborah Lee vysvětluje, že důvodem je fakt, že sexuální vzrušení začíná v mozku, ne v těle. 

Alkohol

Je známo, že alkohol ochabuje mužovu schopnost. Ale ani ženám drinky moc nepomáhají. Studie, která byla zveřejněna v časopise The Journal of Sex Research, dokázala, že čím delší dobu potřebují ženy k orgasmu, tím více alkoholu mají v krvi. Vědci si to vysvětlují takto: alkohol snižuje sexuální reakce, které normálně vyvolávají dotyky a hlazení. Kromě toho dehydratuje tělo a pocit sucha obecně není v sexu zrovna žádoucí.

Mazlení

Mnozí lidé se domnívají, že nejlepší cestou k vyvrcholení je předehra. Ale ve skutečnosti je to naprosto neškodné mazlení. Studie v časopise Hormones and Behavior prokázaly, že mazlení samotné stačí k tomu, aby tělo začalo vylučovat dva důležité hormony: testosteron a oxytocin. Tahle kombinace je to nejlepší, co vás může s ohledem na ženský orgasmus potkat. Protože testosteron zesiluje tělesné vnímání v intimní oblasti a oxytocin podporuje pocity rozkoše a vyvolává intenzivnější orgasmus.

Ranní sex

Ranní ptáče nejenže dál doskáče, ale zajistí i lepší orgasmus. Sex při východu slunce totiž vedet k rychlejšímu a výbušnějšímu orgasmu. Jak se ráno začíná rozednívat, stoupá i hladina testosteronu u žen. To má pomoci s probuzením, ale zároveň posiluje i náš sexuální chtíč. A další předností ranního sexu – problémy včerejšího dne jsme zaspali a nové ještě nejsou. Takže ráno není náš mozek (za normálních okolností) zatížený negativními věcmi a my se můžeme zcela oddávat tělesnému potěšení.

Ostatně i u mužů stoupá hladina testosteronu mezi 6. a 9. hodinou ranní, což má pozitivní vliv na erekci. A i z toho nakonec profitují ženy.

Vzdělání

Co má vzdělání společného s milostným životem? Tak tomu přišli vědci na kloub a svoje výsledky zveřejnili v „Journal of Sex Research“. Údajně to znamená, že ženy s ukončeným vzděláním mají orgasmus častěji. Vysvětlení bohužel vědci neposkytli, jen samé spekulace. Tak třeba vycházejí z toho, že vzdělané ženy lépe vědí, co chtějí a více rozumějí svému tělu.

Cyklus

Ženský cyklus je kolotoč hormonů. Jednou je to pro orgasmus dobré, jindy právě naopak. Krátce před periodou nebo během ní není úplně nejsnadnější dosáhnout orgasmu, naopak před ovulací je to hračka. Den před ovulací je hladina testosteronu a estrogenu nejvýše a stejně i vaše libido. Kromě toho je vaše intimní oblast mnohem více prokrvena a to k orgasmu také napomáhá.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat