Péče o ženský klín po aktu

Kdy si skočit na malou a jak je to s vlhčenými ubrousky? Aby bylo milování příjemné a bezpečné, vyvarujte se několika chyb. Víte, co po sexu nikdy nedělat?

V pochvě zdravé ženy se přirozeně vyskytuje velké množství bakterií a také kvasinky. Ty za normálních okolností žijí v rovnováze. Jenže ta je křehká a dá se lehce narušit, třeba jen tím, že po sexu uděláte něco, co vaginální mikroflóru vyvede z míry. Nechcete řešit výtoky, zápach a ani antibiotika? Pak mějte jasno o tom, co už je přes čáru!

Použití vlhkých ubrousků

Hygiena je bezesporu důležitá, nicméně utíráte-li svoji vulvu a její okolí vlhčenými ubrousky, které nejsou primárně určené pro ženský klín, zahráváte si. Ve většině případů obsahují nežádoucí látky, jako například alkohol, glycerin a oleje, které super jemnou a citlivou vaginální sliznici mohou podráždit. Výjimečné nejsou ani alergie a zarudnutí. Jak je to správně?

Vagina se čistí sama. Opláchněte ji pouze teplou (nikoli horkou!) vodou. Po sexuální stimulaci je pochva víc otevřená a vysoké teploty ji dělají náchylnější k infekcím. Po umytí klín nechte oschnout na vzduchu. (Kromě ubrousků se rozhodně vyvarujte i obyčejných mýdel a sprchových gelů.)

Zadržování močení

Už je po všem, ale vám se z nějakého důvodu nechce vstávat, i když potřebujete na malou? Taky špatně. Moc dlouho neotálejte. Sperma ovlivňuje pH vaginy. (Pochva má pH v rozmezí od 3,8 do 4,5, kdežto sperma v průměru 7,0.) Za normálních okolností to problém není, nicméně pokud máte citlivé intimní partie nebo oslabený imunitní systém, tělo si s tím nemusí poradit. Proto vyskočte a vyčurejte se.

Odplaví se zbytky pánského mlíčí, zároveň posílíte prevenci proti infekcím močového ústrojí.  To, že už je pozdě, obvykle poznáte podle zarudnutí a otoku v okolí poševního vchodu a stydkých pysků, ale také podle svědění a pálení, které se při močení a pohlavním styku zhoršuje.

Nevhodné spodní prádlo

Ráno se chcete vzbudit v působivém negližé, které partnera natolik vzruší, že si užijete další kolo? Nic proti vašemu plánu, ale kalhotky ze syntetických vláken, které vytvářejí vlhké a teplé prostředí, si oblečte až těsně před sexem, nikoli na noc. Opět se můžete setkat minimálně s podrážděním, navíc jestli svoje tělo dostatečně neusušíte a ihned na sebe něco hodíte, pokožka začne s látkou reagovat a zapaří se. Vítejte, kvasinkové infekce!   







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat