Vyvrcholení doslova mění život k lepšímu

Možná ho neprožíváte každý den, ale existuje několik důvodů, proč se o něj aspoň pokoušet. Vyvrcholení mění životy! Díky orgasmu budete krásnější i šťastnější. Nevěříte?

Orgasmus je velmi příjemný, navíc podporuje fyzickou i duševní pohodu. Během něj se do krevního řečiště uvolňuje oxytocin, známý jako hormon „lásky“ nebo „mazlení“ a jeho působení na zdraví i krásu popřít nelze (1). Víte, proč ho mít co možná nejčastěji?

Zářivější a mladší pokožka

Tato výhoda jednoznačně souvisí s hladinami oxytocinu. Mnoho studií (1) ukázalo, že když se pravidelně věnujete sexuální aktivitě (a zakončujete ji orgasmem), zvyšuje se rychlost proudění krve vaším tělem a do pleti se tak přivádí víc kyslíku. Výsledkem je zářivější a jasnější pokožka. A nejen to. Vyvrcholení do těla uvolňuje protizánětlivé látky, jež chrání pleť tím, že zpomalují stárnutí hormonů. Platí tedy, že čím víc orgasmů, tím mladší vzhled!

Méně stresu

Pravidelné orgasmy podporují psychické zdraví, pomáhají zvládat stres a díky oxytocinu a endorfinům tlumí bolesti hlavy vyvolané právě psychickým napětím. To všechno představuje méně úzkosti a naopak víc duševní pohody (1).

Kvalitnější spánek

Vyvrcholení se pojí s výdejem energie. Jeho výše se podle výzkumníků pohybuje mezi šedesáti až sto kaloriemi. A každá z nich se počítá! Orgasmus unavuje, zklidňuje mysl a navozuje ideální podmínky pro kvalitnější a hlubší spánek (1).

Podpora libida

Ano, souvislost mezi chutí na sex a orgasmy existuje. Výzkumy naznačují, že ženy, které mají pravidelný orgasmus, chtějí milování častěji. S jídlem totiž chuť roste (1).

Zmírnění menstruačních křečí

Vrchol blaha se všemi těmi hormony, jako je nejen zmíněný oxytocin, ale i dopamin a serotonin, je lékem na menstruační nepohodlí, tedy bolestivé křeče. Pokud se tedy potýkáte s diskomfortem, místo růžového prášku zmírněte svůj stav pořádnou náloží orgasmů, které oproti chemickým medikamentům nemají žádné vedlejší účinky (1). A nestojí ani korunu.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat