Sexting je tou horší zábavou dospívajících

Že děti na internetu hrají hry a poslouchají hudbu? To je ten lepší případ. V tom horším rozesílají své nahé fotografie, což může skončit tím nejtragičtějším scénářem.

Jen stěží bychom nalezli teenagera, který by nepoužíval internet a hlavně sociální sítě. Patří to k dnešní době, tvrdí někteří. Jiní se zase pozastavují nad tím, kolik času dospívající ve virtuálním světě tráví. Otázkou však je, co přesně v něm dělají. Ukázalo se totiž, že moderní mládež si osvojila jistou zábavu, kvůli které se mnohdy červenají i dospělí.

Ukaž tělo, brouku!

Termínem sexting se označuje elektronické rozesílání zpráv, fotografií či videí se sexuálním podtextem. Že byste do něčeho takového nikdy „nešli“? Vy třeba ne, ale je až s podivem, kolika dětem se taková lechtivá podívaná dostává do rukou. Co se ovšem zpočátku jeví jen jako nevinné obveselení a velká zábava, to se později může změnit v děsivou noční můru, varují odborníci.

Dělají to všichni, tak budu taky

Poslední studie ukazují, že se sextingem má zkušenost přibližně 25 procent dívek a 22 procent dospívajících chlapců. Většina si myslí, že rozesílání kompromitujícího obsahu jim dodá na atraktivitě a pomůže při navazování nových známostí. Ještě horší je pak fakt, že někteří tak činí pod nátlakem okolí, neboť si myslí, že když budou za „netykavku“, vrstevníci je dostatečně nepřijmou. Tak či tak, na následky nemyslí skoro nikdo…

Tragický konec on-line flirtu

Sexting, v němž figurují nezletilé a mladistvé osoby, může být z právního hlediska kvalifikován jako trestný čin. Už z tohoto pohledu to tedy není žádná sranda. Dospívající, kteří sdílejí intimní fotografie a videa, si neuvědomují, že se takový materiál snadno přemění v nástroj vydírání a kyberšikany, která v krajních případech končí i sebevraždou.

„Toto téma by mělo být naléhavé hlavně pro rodiče, neboť čelí velké hrozbě, že intimní snímky jejich dětí budou zneužity. S dospívajícími je potřeba vést rozhovory o sexu, sexuálním chování, a hlavně o tom, že není v pořádku, aby je někdo přemlouval k vytváření a sdílení erotického materiálu. Snažte se jim vysvětlit fungování digitálního světa a všechny hrozby, které to přináší,“ doporučuje psycholožka Sheri Madigan působící na kanadské University of Calgary.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat