Zachumlejte se do teplého podzimního koření

Chladnější a kratší dny si žádají to správné pohoštění. Do jídel i nápojů přidávejte koření, díky kterému pozvednete svoji tělesnou teplotu i sexuální touhu!

Průměrné denní teploty v měsíci září se pohybují v rozmezí 19 až 23 °C, v odpoledních maximech 25 °C. Léto už je pochopitelně za námi a podzim před námi. Zahřejte se kořením s léčivými účinky, které zároveň stimuluje libido!

Čisticí hřebíček

Hřebíček je všestranné koření, které se používá k dochucení slaných pokrmů, dezertů, svařeného vína, čaje a kávy. Hřebíček je považován za přirozený prostředek zmírňující stres. On však zároveň zbavuje únavy, považuje se za účinnou dezinfekci, ničí bakterie, posiluje imunitu, eliminuje bolesti (zastupuje funkci analgetika) a jeho hřejivá intenzivní vůně povzbuzuje smysly. Hledáte-li účinné afrodiziakum, obraťte se právě na hřebíček.

Povzbuzující kurkuma

Kurkuma je antioxidant a protizánětlivý prostředek, který může stimulovat uvolňování serotoninu, což je přírodní látka zlepšující náladu nejen v sychravých podzimních dnech. Kurkumin, aktivní složka tohoto koření, je zodpovědný za většinu zdravotních schopností. Vědci tvrdí, že zlepšuje paměť, má vynikající protizánětlivé účinky, zabíjí bakterie, a proto se považuje za silné přírodní antibiotikum.

Jemný i silný muškátový oříšek

Muškátový oříšek si nerozumí jen s dezerty. Okořeňte jím teplé mléko, omáčku nebo těstoviny. Hořčík v něm ukrytý napomáhá s navozením spánku a působí jako mírné antidepresivum. Oříšek také vyniká antibakteriálními, antiseptickými a antimikrobiálními účinky. Nelze mu upřít, že posiluje nervy, povzbuzuje náladu i chuť k jídlu, podporuje trávení, působí proti nadýmání a revmatismu.

Voňavá skořice

Pouhá vůně skořice může zvýšit vaši pozornost a zlepšit kognitivní funkce! Skořice také bojuje proti infekcím, ulevuje při nachlazení a nevolnosti, mírní kašel a odstraňuje bolesti svalů a kloubů. Zkuste si do ranní kávy přidat špetku…

Aromatický česnek

Česnek kuchyňský, stejně jako jeho kolegové z řad koření, posiluje imunitní systém a zkracuje dobu léčby při nachlazení. Obsahuje antioxidanty, které chrání před oxidačním poškozením. Česnek v neposlední řadě pročišťuje dýchací cesty, podporuje odkašlávání, odstraňuje střevní parazity a podporuje sexuální touhu.

Všemocný zázvor

Zázvor, který silně prohřívá organismus, je jedním z nejstarších tropických koření. Vitamin B6 a hořčík v zázvoru zlepšují náladu a působí tak proti depresi. Tahle bylinka ulevuje při nemocech z nachlazení či zažívacích potížích. Aktivuje oběhový systém a snižuje hladinu cholesterolu. Navíc platí, že její účinky se dají spojit a navýšit i s ostatním kořením. Plánujete žhavou milostnou noc?

Pak smíchejte 1 lžíci strouhaného zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 4 tlučené hřebíčky a špetku muškátového oříšku. Pokud máte rádi pikantnější chuť, přidejte i trošku kajenského pepře. Koření vložte do vroucí vody (asi tak 4 dcl) a oslaďte lžičkou medu. Povzbuzující nápoj je na světě!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat