Hýčkejte si svůj jedinečný klín

Kdo by si to pomyslel – tam dole toho můžete občas hodně zkazit. Zatímco muži se vůbec neostýchají se svým penisem pochlubit, protože jsou přesvědčení o jeho výjimečnosti, spousta žen považuje všechno kolem vlastní vaginy za tabu.

A přitom je přinejmenším stejně tak dobrá jako mužský falus. Proto bychom, milé dámy, měly pomalu všechna tabu prolomit a trochu lépe se o sebe starat, celkově, ale i „dole“. A především následujících chyb bychom se měly vyvarovat.

Hodně intimní péče ne vždy hodně pomáhá

Naše vagina má svoji vlastní vůni – kyselou, trochu kovovou nebo pižmovou. Taková vůně je naprosto normální, dokonce je to jedním ze znaků vyvážené a zdravé mikroflóry. Každá žena ji ale vnímá jinak – pro některé je nepříjemná a stydí se za ni. A toho hojně využívá drogistický průmysl se svými prostředky v péči o intimní hygienu.

Faktem ale je, že vaginální sprchy, mýdla nebo parfémy jsou pro zdravou vaginu naprosto nevhodné. Protože většina pečujících výrobků je velmi agresivních a narušují přirozenou hodnotu pH – takže vzniká perfektní živná půda pro infekce jakéhokoli druhu.

Věděla jste, že naše vagina se čistí prakticky sama? Vy jí můžete pomoci vnějším oplachováním trochou teplé vody. A její typická vůně má samozřejmě svůj význam – působí jako vábnička na muže, pro které jsme díky tomu neodolatelně sexy.

Bolesti při sexu neházejte za hlavu

Pokud máte při sexu bolesti, je to většinou z důvodu vysušené poševní sliznice. S tím má ale potíže alespoň jednou za život asi polovina žen. Protože všechno, co má něco společného s vulvou a vaginou je velké tabu, o kterém se nemluví, mnoho žen takový problém jednoduše přechází. A to může mít nejenom až fatální následky pro partnerský vztah, ale i silné bolesti nebo poranění při sexu. Pořád je správná vlhkost pochvy základem pro naplňující milostný akt.

Optimální řešení je lubrikační gel. To pomůže jednak ke zvlhčení poševní sliznice, ale jeho aplikace může být i součástí předehry. Jedno ale musí ženy udělat určitě – mluvit o problému se svým partnerem, místo aby se styděly nebo ještě hůř – trpěly.

Krémy a tinktury místo hledání příčiny

Zvláštní výtok, ošklivé svědění a nepříjemné pálení – jakmile se objeví problém, nejdříve ho zkoušíme vyřešit ve vlastní režii, místo abychom vyhledaly pomoc u gynekoložky. Na tu se mnoho žen obrací až tehdy, když už nic nepomáhá. Někdy samozřejmě vaginální tabletky, které si co možná v největší diskrétnosti koupíme v lékárně, pomůžou. Nevyřeší ale příčinu, a tak se problémy objeví rychle znovu. Prevence je proto alfa a omega. Vaginální krémy s probiotiky například podporují zdravou poševní mikroflóru. Pokud ta je vyvážená, nemohou se tak dobře rozmnožovat houby a bakterie.

Nicméně pozor si dejte, a to i přes četná doporučení, na tampony namočené v jogurtu. Pokud by totiž nebyl jogurt úplně čerstvý, hrozí riziko, že místo očekávané úlevy se dočkáte jen jiných obtíží a infekcí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat