Komentáře k článku

Markus 12.11.2020

To si vážně vaši chlapi neumí dávat pozor a vystavují vás riziku užívání HA?!

filomena Markus 18.11.2020

Mám stejný názor...

Petra 11.11.2020

Přijde mi zbytečný cpát do sebe prášky leda brala jsem je od 15 let a teď toho lituji 2 roky nám nešlo otěhotnět!

xxkouckaxx 11.11.2020

řešily jsme teď u mladší dcerky , první volba bylo tělísko , ale nesnesla ho , tak nastoupily pilule a vůbec z toho nemám radost , už tam se jí dostává do těla dost sajrajtu :( přemýšlíme nad tělískem pod kůži

Ivana 11.11.2020

Za mě hormonální antikoncepce zlo, kdo o tom něco ví, nebere. Zejména u mladých dívek neštěstí. V 16 začnou užívat a v 35 chtít otěhotnět a začnou cpát do sebe hormony aby vůbec začaly menstruovat. Spousta žen si naivně myslí, že s HA menstruuje, ale to je jen krvácení ze spádu. Taky jsem užívala po dobu studia na univerzitě, bez problémů, ale díky už nechci. Je mi 43 mám dvě zdravě děti a rozhodně do sebe nic cpát nebudu.

Martina Ivana 11.11.2020

Je to dost individuální. Některá žena nemá s hormonálkou vůbec žádné problémy a je schopna otěhotnět i chvilku po vysazení. U některých se projeví vedlejší účinky nebo v budoucnu může mít opravdu problém s otěhotněním. Já beru prášky od svých 15 a zatím žádný problém, navíc v dnešní době existuje tolik druhů aby co nejlépe sedly dané ženě a co nejvíce napodobily přirozenou hladinu hormonů. Všechno má své plusy i mínusy. Když si člověk zjistí něco o tělískách a podobně tak to taky není žádná výhra. Každopádně je to každého věc a na jeho uvážení. Pokud to někomu nesedne nebo to nechce tak ok, ale rozhodně bych z toho nedělala tak hrůzostrašnou věc.

Monika 11.11.2020

Pilulky jsou učinné,pokud se užívají pravidelně,beru je celý život.

Daniela 11.11.2020

Musím říct, že mám s pilulky jen dobrou zkušenost,cítím se s nimi lépe než bez nich. Žádné PSM, bolení prs, podbřišku atd.Jsem prostě v pohodě.Brala jsem nizkohorm.pred těhotenstvim.Ted po dvou porodech a skončení šestinedělí mi Dr.predepsala jiné s vyšší dávkou hormonu kvůli nedostatku jich,tak jsem na ně zvědavá.Premyslela jsem totiž o tělísku, což zatím nelze.Tak snad budu stále spokojená, a vedlejší účinky nebudou.

Eva 11.11.2020

Antikoncepční pilulky jsem brala 25 let. Nikdy jsem po nich nepřibrala, neotěhotněla, nezvýšil se mi tlak, neměla jsem krevní sraženiny ani křečové žíly, neotékala jsem, nebyla jsem nadmutá, nezhoršily se mi migrény, na které trpím od 12 let a měla jsem čistou pleť a stále stejnou chuť na sex. K tomu jsem přesně věděla, kdy budu mít menstruaci, neměla jsem při ní křeče, ani pocit že vykrvácím. Vloni mi vzhledem k mému věku 40+ doktorka změnila "normální" pilulky na nízkohormonální. Zhoršila se mi pleť, začaly mastit vlasy, vrátily křeče při menstruaci, začalo mě bolet v podbřišku - hlavně při sexu. Při roční preventivní prohlídce byla cysta na vaječníku o průměru přes 10 cm. Před tím čisto a nikdy nic!!! Teď čekám na operaci...

Michal 11.11.2020

Nejúčinnější antikoncepce-tchýně ve stejném baráku !!

Tereza Michal 11.11.2020

ale ty vedlejší účinky :D

Hana 11.11.2020

A co Symptotermální metoda?

Petr 10.11.2020

přerušovaný styk je ale také druhem mechanické antikoncepce

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat