Varovné signály různých zdravotních problémů

I když se snažíte žít a vypadat co nejlépe, je velmi pravděpodobné, že něco zanedbáváte. Není možné, aby tělo potřebovalo lepší výživu, méně stresu nebo více spánku? Sáhněte si do svědomí. I skrz pupínky poznáte, že pro sebe neděláte maximum!

Vždy je prostor pro zlepšení. I tehdy, pokud nemáte žádné zdravotní problémy. Jenže mnohdy právě díky nim poznáte, že s vámi něco není v pořádku. Skutečně se o sebe dobře staráte a nejsou vám povědomé tyhle varovné signály?

Výpadky paměti

Hodně stresu a nedostatečný noční relax může ovlivňovat kognitivní funkce. Neustále zapomínáte mobily, peněženky, klíče od auta? Kromě typické roztržitosti je ve hře nefunkční štítná žláza nebo rozhozená hormonální hladina. (Chronický tlak je obecně spojován s potlačením funkce štítné žlázy, což má za následek i změny v imunitním systému.) Zvažte komplexní krevní test, meditujte a únavu nezahánějte nezdravým jídlem. Skutečnost je taková, že pohoda začíná u střev. Když je střevo zdravé, hlava pracuje efektivněji a organismus má více energie. Mezi přírodní čističky střev pak patří kvašené potraviny nebo rostlinné jogurty.

Snížená sexuální touha

Tak pochopitelně, že vinou náročného povolání nebo péče o dítě na sex náladu nemáte – tedy aspoň dočasně. Jenže jestli vám milování nic neříká dlouhé měsíce, poukazuje to na vyčerpanou hladinu hormonů. Poraďte se s lékařem a nechte si vyšetřit testosteron, estradiol, estriol, progesteron a další. Hormonální nerovnováha může být spojena s vážnějšími stavy, jako je únava, deprese, přibývání na váze a dokonce i srdeční potíže. Většinou na seznam příčin opět patří stres, tedy nedostatek relaxace a nevyváženost mezi soukromým a pracovním životem. V takových případech vás ovládá stresový hormon kortizol, který vyvolává záněty a frustraci a ovlivňuje celkovou pohodou.

Křeče a záškuby

Ven moc nechodíte a zanedbáváte i krátké procházky. Pak se nedivte, že věčné vysedávání u počítače nebo před televizí vede k občasným svalovým záškubům a křečím v noze. V první řadě zvyšte spotřebu potravin bohatých na hořčík, jako jsou mandle, dýňová semínka a banány. A začněte se hýbat!

Akné

Ačkoli akné je do značné míry považované za genetické nebo hormonální onemocnění, často k němu přispíváme i my sami. Pokud jste ve stresu či nedostatečně spíte, opět stoupá hladina kortizolu v krvi. Spolu s tím pak dochází k nadprodukci kožního mazu, což je jasný základ vzniku pupínků. Neponocujte a zároveň se vyvarujte velkého množství sladkých a škrobnatých potravin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat