S masožroutem to v posteli nemusí vždy klapnout

Indikátorem zdraví oběhové soustavy u muže je jeho penis. Jestliže stojí a je v erekci velmi tvrdý, pak má jeho majitel zdravé srdce a cévy. Ale pakliže se začnou dostavovat potíže se ztopořením, je to známka potíží s oběhovou soustavou. Nejčastěji k nim dochází nedostatkem pohybu a nezdravou stravou – nadbytkem červeného masa, uzenin a nezdravých tuků – nasycených živočišných a ztužených rostlinných tuků.

Porucha erekce, zvláště u mladších mužů, je časným příznakem onemocnění oběhové soustavy a může snížit kvalitu života muže (1). Tým prokázal (2), že muži konzumující ve velkém hovězí a vepřové, zvláště v podobě uzenin, ale také nadbytek nasycených živočišných tuků či ztužených rostlinných tuků, mají podstatně častěji poruchu erekce před padesátým rokem života. Tedy výrazně častěji než muži, kteří se stravují jídelníčkem blízkým středomořským národům. Tento jídelníček obsahuje jen málo červeného masa, ale dostatek zeleniny, ovoce, celozrnných obilovin, ořechů, semen, olivového oleje, ryb, mořských plodů a drůbeže.

Jak nakopnut partnerovo unavené libido?

Vezměte to do svých rukou a „podstrčte“ drahé polovičce tyhle potraviny (3)!

Jablka a broskve

Závěry americké studie, které byly publikovány v magazínu American Journal of Clinical Nutrition sdělují, že jablka, broskve a pálivé papričky zvyšují pánům chuť na milování, přičemž pozitivně ovlivňují i jejich výkon. V čem vězí to tajemství? Za zajímavou schopností zmíněných přírodních darů prý stojí vysoký podíl flavonoidů, což jsou antioxidační sloučeniny. Tyto látky bývají spojovány se sníženým rizikem erektilních dysfunkcí, proto se lékaři domnívají, že jejich pravidelná konzumace svede doslova divy.

Vajíčka

O tom, zda je konzumace vajíček bez rizika, se odborníci dohadovali poměrně dlouho. Nakonec jejich letitý spor dospěl ke zdárnému konci s tím, že vejce prospívají mozku i očím, a dokonce platí za prevenci rakoviny. Jenže pozor, žádaná jsou i z jiného důvodu. Pomáhají vyrovnávat hladiny hormonů, tlumí stres a stimulují unavené libido. Když se tohle všechno spojí dohromady, úspěch je prostě zaručen.

Slunečnicová semínka

O semínkách slunečnice je známo, že regulují nervovou činnost a působí jako prevence aterosklerózy a srdečních onemocnění. Zároveň minimalizují riziko krevních sraženin a podporují produkci hormonu serotoninu, čímž přispívají k dobré náladě. Už to samo o sobě nezní vůbec špatně, ale to nejlepší teprve přijde. Malá jadérka v sobě kromě hořčíku, vápníku, fosforu, manganu, draslíku a železa ukrývají také zinek. Proč je to tak důležitá informace? Tento minerál zvyšuje úroveň testosteronu a kladně se podepíše i na kvalitě spermií.

Zdroj: (1) www.jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2576613, (2) www.healthcentral.com/article/what-to-eat-to-prevent-or-improve-erectile-dysfunction, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK278925/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat