Sex ve vztahu není tím nejdůležitějším

Samozřejmě je fungující a uspokojující sexuální život ve vztahu velmi důležitý, existují ale ještě další věci, které jsou mnohem důležitější pro to, aby byli oba partneři šťastní. A není jich málo.

Sex je důležitý, ale není rozhodně všechno. Aby byl vztah šťastný a také takový zůstal, jsou podstatnější jiné věci. To zjistili britští vědci Dr. Meg John Barker a dr. Jacqui Gabb a zveřejnili ve své knize „The Secrets of Enduring Love: How to make relationships last“ (Tajemství trvalé lásky: Jak funguje vztah dlouhodobě).

A následující věci podle vědců fungují, pokud chcete ve vztahu s partnerem zůstat dlouhodbě šťastní.

Přátelství

Pokud je mezi vámi a vaším partnerem hluboké přátelství, je to ideální výchozí situace pro dlouhé a šťastné partnerství. Protože co je lepší než přátelství s výhodami?

Jistota

Dopřát svému partnerovi tak důležitou jistotu není vůbec složité. Buďte spolehlivý a své sliby dodržujte. Pokud pro svého partnera nejste oporou a nemůže se na vás spolehnout, pak nemůžete čekat, že váš vztah bude dlouho šťastný.

Komunikace

Mluvte spolu. A ještě důležitější je naslouchat si. Pokud rozpoznáte problémy včas a promluvíte si o nich, máte větší šance zůstat šťastní.

Důvěra

Pokud si oba partneři naprosto důvěřují, mohou se ve vztahu cítit dobře. Nedůvěra boří všechny pilíře šťastného a spokojeného vztahu.

Společné hodnoty a zájmy

Společné zájmy usnadňují společné rozhovory a partnery spojují. A naplánovat si volný čas pak bude také mnohem jednodušší. Dbejte ale na to, abyste podnikali i činnosti bez svého partnera – budete tak mít dostatek podnětů i k jiným historkám.

Humor

Smějte se spolu tak často, jak jen to bude možné. Podobný smysl pro humor samozřejmě může hodně pomoci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat