Kvalita sexu podléhá ročnímu období

Jasně! Sex je dobrý vždy, ale existuje roční období, kdy to v posteli prostě funguje lépe. A expert vám poradí, které období to je.

Sex nám dělá dobře – to vědí všichni. Je dobrý na srdce, náladu, dokonce prospívá i zdraví prostaty a funguje i jako ventil, pokud jste ve stresu. Ale kdy je nejlepší mít sex? Možná si teď řeknete, že vždycky – a vlastně nejste daleko od pravdy. Ale jsou roční období, ve kterých je pravděpodobnější, že budeme sexovat více, a taky doba, kdy se sex doporučuje především.

Jak říká Marco Rossi, psychiatr a sexuolog, je každé roční období pro sex dobré. Lidé totiž sex jako jediní ve zvířecí říši vnímají jako potěšení. Ale je bez diskuse, že někdy je to zkrátka výhodnější než jindy.

Sex v létě – horko, kůže, hormony

Léto je nejžhavějším ročním obdobím, a to v každém ohledu. A to především ze dvou důvodů: první je fyzická přirozenost, tedy že jasnější sluneční světlo snižuje produkci melatoninu, což naopak zvyšuje hladinu testosteronu v našem těle. A testosteron povzbuzuje náš sexuální apetit.

Druhý důvod je sociálně-psychologický. V létě jsme více vystaveni „pokušení“. Kostýmky, sukně, topy…U mužů vzniká vzrušení především na základě vizuálních podnětů. Ale i u žen je právě ono ukazování holé kůže úzce spjato se sexuální přitažlivostí. Podporou této teze jsou studie, které dokazují, že ženy v období ovulace mívají větší sklony k odhalování kůže.

Kromě toho máme v létě více času, více se setkáváme s lidmi, užíváme si více zábavy a flirtu. A nezapomínejme na to, že se také více potíme a pot je hlavní prostředek feromonů, hormonů, které ovlivňují naši sexuální náklonost k tomu, jehož pach nám voní.

Jediná nevýhoda letního sexu? Horko, které by mohlo naši touho po sexu brzdit. Ale tomu se dá předejít na tisíc různých způsobů – sexem v noci, brzy ráno, v přírodě, ve vodě…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat