Lubrikační gel může být klíčem k větší sexuální rozkoši

Trápí vás vaginální suchost, která snižuje vaše libido a znemožňuje příjemné erotické prožitky? Vytaste na ni lubrikační gel! Který si příliš nerozumí s kondomy a jaký je vhodný pro citlivou pleť?

Lubrikační gel si mnozí spojují výhradně s análním sexem. Pravdou ovšem zůstává, že má hodně co nabídnout i těm, kteří si na otevírání zadních vrátek nikterak nepotrpí. Proč byste mu měli udělat místo i ve vašem nočním stolku?

Kdo maže, ten jede!

„V naší společnosti se usadil mýtus, že pokud je žena vzrušená, její poševní sliznice se automaticky zvlhčí. Jenže takhle to úplně nefunguje. Vaginální suchost je běžný problém, který nastává třeba po odstranění vaječníků v rámci prevence i léčby rakoviny. Objevuje se také po porodu, při kojení, hubnutí, perimenopauze a menopauze. Úzce souvisí i s užíváním některých léků včetně antikoncepce a momentálním psychickým rozpoložením,“ vysvětluje americká sexuoložka Nadine Thornhill s tím, že právě lubrikant je v těchto případech ideálním prostředkem, neboť při předehře i samotném pohlavním styku zmírňuje tření a zvyšuje sexuální rozkoš. Jaký pro vás ale bude ten správný?

Voda, olej nebo silikon? 

Nabídka lubrikačních gelů je poměrně široká. Pokud jde o intimní maziva na bázi vody, ta se doporučují zejména při používání latexových kondomů a erotických pomůcek.  Snadno se aplikují, ještě lépe vymývají a nezanechávají skvrny. Jejich vyvážené pH podporuje přirozenou vaginální mikroflóru a zabraňuje podráždění.

Hledáte-li přípravek, jehož konzistence ulpí pouze na vagině a nebude vstupovat dále do organismu, oceníte gel silikonový. Je vhodný pro ženy s citlivou pokožkou i ty, které jsou náchylné ke kvasinkovým infekcím. K dostání jsou také produkty na bázi oleje, jež slibují skutečně dlouhotrvající lubrikační schopnost, přičemž nahradí klasické masážní přípravky. Na stranu druhou je ale nelze využívat souběžně s kondomy, neboť mohou poškodit jejich membrány, což zvyšuje riziko otěhotnění i pohlavně přenosných infekcí.

Správný výběr rovná se úžasný sex

„Lubrikační gely jsou naprosto bezpečné. Neobsahují hormony, nemají vedlejší účinky a v žádném případě neovlivňují reprodukční funkce. Musíte jen vědět, který přesně vyhoví vašim potřebám a je kantabilní s ochrannými antikoncepčními pomůckami. Z mého pohledu dokáže lubrikant zajistit potěšení, o jakém se některým ženám ani nesnilo,“ míní americká gynekoložka Gabrielle Cassir.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat