Nevalná vůně z trenek rychle zmrazí chuť pokračovat

Máte v sobě skleničku vína, děti spí a vy se nemůžete dočkat, až zase konečně rozbalíte svůj dárkový koš s banánem a dvěma švestkami. Už, už se derete pod partnerovy trenky, když vtom váš nos zaznamená neobvyklý zápach. No jistě, vždyť on mu smrdí! Máte utéct, nebo zabojovat?

Ve většině případů pravidelné umývání penisu teplou vodou a šetrným mýdlem udržuje zápach na minimu. Někdy se ale stane, že věci nejdou podle plánu, což vy jako milenka pravděpodobně zpozorujete jako první. Vzít si do pusy něco, co páchne jako podešev? To ani náhodou, ale jak tohle partnerovi říct, a proč se to vlastně děje?

Špatná péče

I když tomu vašemu Mirkovi, Kubovi nebo Tomášovi už dávno nejsou čtyři, tudíž má povědomí o hygienických zásadách, možná je v posledních dnech moc neřešil, takže se postaral o skládku odpadu. Smegma představuje akumulace odumřelých kožních buněk a přírodních olejů, které udržují vlhký penis (1).

Pokud si muž pravidelně (a důkladně) penis nemyje, smegma se nahromadí, což se pozná podle husté bílé látky, pro kterou pánové mají výraz „tvaroh“. (Toto nahromadění je častější u neobřezaných penisů, protože se tvoří kolem jejich hlavy.) Kromě tvarohu se ptáček může potýkat se zarudnutím a podrážděním (1). V neposlední řadě je zde vyšší riziko bakteriální infekce. Partnera nažeňte do sprchy se slovy, že pro svůj klid potřebujete šťavnatější kousek, nebo navrhněte, že se umyjete spolu. Pochopí to.

Alergická reakce

Mezi další příčiny toho, že penis zapáchá, je alergická reakce na léky, mýdla nebo kondomy. Po jejich vyřazení nepříjemné doprovodné jevy zmizí. Jakmile je penis podrážděný pouze na špičce, může se jednati i o nějaké kožní onemocnění, které je obvykle nutné konzultovat s lékařem (2). Pro jistotu v sexu nepokračujte.

Infekce i pohlavně přenosné choroby

V některých případech za nepříjemným odérem stojí infekce močových cest (prozrazuje ji růžová a zakalená moč a časté nutkání močit), ale taky kvasinková infekce, která se projevuje pocitem pálení nebo svěděním, popřípadě přítomností bílé látky s tvarohovou konzistencí. Ale vždycky může být hůř. Na vině jsou i dvě pohlavně přenosné choroby, konkrétně kapavka a chlamydie (3). Ty o sobě dávají vědět bílým, žlutým nebo zeleným výtokem z penisu, bolestí při močení a bolestí varlat (3). Tady pochopitelně vůbec není o čem hovořit, sprcha nemůže, to chce léky a sexuální půst!

Jak mít penis vždy k nakousnutí?

Méně závažné případy, jako je třeba podráždění vinou kosmetiky, se dají vyřešit. Obecně je moudré penis mýt po každé sexuální aktivitě, nosit volné a prodyšné oblečení a používat kondom. Pokud se však jedná o podezření na infekci nebo pohlavně přenosnou nemoc, partnera upozorněte, že v sexuální aktivitě nebudete pokračovat, dokud situaci neposoudí lékař. Sám by si do úst nevzal nic, co by ho svým zápachem odrazovalo na kilometr daleko (4).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6397923/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK537143/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/medgen/10627, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6456332/






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat