Muži s hlubokým hlasem jsou víc nevěrní

Nejsou špatní, vlastně bývají sexy a mužní, hrají si na nedostupné a vy je samým vzrušením máte chuť sníst. Jejich hluboký hlas však tyhle chlapíky předurčuje k rozsévání semene. Jestli tedy toužíte po dlouhodobém vztahu, dejte od nich ruce pryč!

Když na vás muž promluví a má pištivý hlásek, hned si myslíte něco o tom, že ho snad škrtí trenky a on přichází o své mužství. Hlubší a nižší tóny jsou pro ženy vždycky příjemnější. Tedy aspoň v tom, že se považují za atraktivnější a mužnější.

Kdo nejvíc koketuje?

Pánové, kteří se mohou pochlubit hlasovou výbavou ve stylu amerického skladatele a zpěváka Barryho Whita (†58), kterému se říkalo král oplodňováků, prostě na něžnější pohlaví dělají větší dojem než ti ostatní. Jenže bohužel, zrovna mužnější hlasy (konkrétně bas a basbarytony) a jejich majitelé mívají sklony k nevěrám.

Vyplývá to ze zjištění, které publikoval odborný časopis Adaptive Human Behavior and Physiology. Závěry se přitom opírají o metaanalýzu výsledků ze tří samostatných datových souborů, kterých se zúčastnilo 865 dobrovolníků.  

Faktor věrnosti

Výzkum ukázal, že lidé dělají různé sociální úsudky o jiné osobě, a to jen na základě hlasové výšky. Bylo také zjištěno, že výška tónu hlasu odráží skutečné vlastnosti člověka, přičemž ty nižší mívají vyšší hladinu testosteronu. O tomto hormonu je známo, že ovlivňuje touhu po sexu, stimuluje tvorbu spermií, má vliv na erekci i plodnost.

Však se také zadaní pánové, s nadsázkou řečeno klony Barryho Whita, jehož hudba doprovázela seriál Ally McBeal (1997), přiznávají, že své partnerky někdy v minulosti podvedli. Ostatně, čokoládový fenomén Barry byl za svůj krátký život taky dvakrát ženatý a zplodil osm dětí, přičemž ve dvou případech je identita matky záhadou.

Kdo vlastně koho svádí?

Autoři studie však poznamenávají, ženy, ač okouzlené nízkými tóny, jsou schopné předpovědět budoucí podvodné chování nápadníka – jen na základě toho, jak mluví, popřípadě co od něj chtějí. Mají-li dámy romantické úmysly, dávají ruce pryč a zásnubní prstýnek chtějí spíš po vyšších hlasech, což je baryton a tenor, od nichž očekávají věrnost.

Mezi barytony patřil dlouhodobě a šťastně ženatý Waldemar Matuška (†76), v kategorii tenorů nelze nezmínit Karla Gotta (†80), který strávil 11 let v manželství po boku Ivany Macháčkové (45). Pakliže jde ženám o jednorázové sexuální dobrodružství, klidně se oddají náruči „mužnějšího hlasového typu“. Ale to je věc vkusu, příležitosti i nálady.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat