Dobrý pocit po dobrém sexu posiluje vztah

Bývá člověku hezky jenom bezprostředně po milování? Ale kdeže! Na vlně spokojené euforie se veze celých 48 hodin! A právě tohle upevňuje vztahy lépe, než všechny manželské poradny dohromady.

Že v takové reprodukci hraje sex ústřední roli, o tom je zřejmě zbytečné diskutovat. Ale k jakým dalším účelům může fyzický projev lásky posloužit? Mluví se třeba o zlepšení zdraví, protože hormony, které se při něm uvolňují, posilují imunitu, tlumí bolesti a normalizují tlak. Naprosto samostatnou kapitolou je pak terapeutický význam, jenž milování má. Jeho vliv je natolik silný, že prý může zabránit i rozvodu!

Doping, který neomrzí

Naprosté uvolnění, lehkost bytí, euforie, optimismus nebo úplná spokojenost. Takhle nějak lidé hodnotí to, jak se bezprostředně po sexu cítí. Znáte to až moc dobře? A teď si představte, že tyto slastné emoce nespláchnete následnou sprchou a dokonce ani ranní kávou. Užijete si je totiž mnohem, mnohem déle.

Jízda, která se trochu protáhne

„Naše na sobě nezávislé výzkumy prokázaly, že pocit uspokojení nemizí pár minut po pohlavním styku, ale přetrvává až 48 hodin. U některých jedinců to může být dokonce i více. Zjistili jsme také, že právě tento milostný dozvuk příznivě ovlivňuje dlouhodobou stabilitu vztahu i vzájemnou harmonii mezi partnery,“ odhaluje americká psycholožka Andrea Meltzer, která působí na Floridské univerzitě. Jak se na tohle vlastně přišlo?

Pokus s jasným výsledkem

Do zajímavé studie jmenované psycholožky a jejího odborného týmu bylo zahrnuto celkem 118 sezdaných párů. Všichni účastníci měli po dobu čtyř měsíců každý den poctivě zaznamenávat, zda měli se svým partnerem vášnivou chvilku. Respondenti evidovali také celkovou spokojenost v manželství, stejně jako frekvenci hádek i množství společně tráveného času. Po ukončení průzkumu ze získaných poznatků vyplynulo, že ti, kteří se milování oddávali v průměru třikrát týdně, hodnotili své svazky nejpozitivněji. A to příznivou dvoudenní sexuální odezvu jednoznačně potvrzuje!

Zdroje: naturalsolutionsmag.com, stylist.co.uk






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat