Věkový milník, kdy začíná pánský rozkrok stávkovat

Salutující voják v pozoru je předpokladem úspěšného pohlavního styku a uspokojivého milostného zážitku. Bohužel, pánský rozkrok se může rozbít do takového míry, že svoji vojenskou velitelku není schopen důstojně pozdravit, natož potěšit. Kdy k něčemu takovému dochází a proč neobracet oči v sloup?

Erektilní dysfunkce je nejčastějším sexuálním problémem u mužů. Podle statistik se s ní jen u nás potýká každý druhý Čech. I když se traduje, že přichází s věkem, není to tak úplně pravda. Za to, že penis nestojí tak, aby byl sex možný a proveditelný, může chronický stres, nemoci prostaty či cukrovka, nadváha a obezita, nadměrný pití alkoholu, vedlejší účinky léků (konkrétně antidepresiv), vysoký krevní tlak, ale také neurologické potíže. Konkrétně stárnutí je sice rizikovým faktorem, ale ne výhradní a jedinou příčinou (1).

Práh funkčnosti

S věkem se to má tak, že v době, kdy je muži 40 let, vzniká asi 40% riziko, že se s problémem setká. Toto riziko se zvyšuje přibližně o 10 % za každé desetiletí života – v 50 letech je to 50% nebezpečí a tak dále. Pochopitelně, že kdyby se něco takového týkalo vás, podlehnete nervozitě. Představte si, že když na to přijde, vy můžete pořád. Jenže co má říkat partner, který se na sex sice těší, ale jakmile odhrne peřinu, podlehne frustraci, protože nemá podmínky a prostředky k tomu, aby koitus uskutečnil (1). Takový trapas!

Na koho se obrátit?

Dobrou zprávou je, že ve většině případů se jedná o léčitelný stav. Perorální léky předepsané lékařem jsou v dnešní době vysoce účinné a zlepšují sexuální funkce. (Pokud nevíte, na jakého odborníka by se partner měl obracet, oslovte obvodního lékaře, který vypíše žádanku k andrologovi.) Z přírodních metod se osvědčuje ženšen, kotvičník pozemní, L-arginin či L-karnitin, vhodné je i zvyšovat produkci hormonu testosteronu, a to změnou jídelníčku. Je důležité podporovat příjem bílkovin, zdravých tuků, zinku a vitaminu A. Naštěstí z kvalitního červeného masa, vajec, ořechů, olivového oleje a dalších dobrot lze připravit chutné jídlo i pro toho nejnáročnějšího strávníka. O čem se však příliš nemluví, je přístup vás jakožto partnerky (2).

Zraněné city i ego

Nikdy milenci nedávejte najevo znechucení z toho, že penis nemá tvrdý tak, jak potřebujete. Jeho pozornost směrujte k nekoitálním aktivitám, upřednostňujte orální praktiky, používejte erotické pomůcky, hrajte různé milostné hry, v rámci kterých není erekce potřeba. Zavazujte si oči, přejíždějte peříčkem po erotogenních zónách, objímejte se, mazlete, nakupujte párové vibrátory a masážní hlavice – a bavte se. Výčitky nikomu nepomohou, ba naopak prodlouží dobu rekonvalescence. Psychika je totiž minimálně polovinou úspěchu (3)! 

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK562253/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5027992/, (3) názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat