Alergie narušuje uspokojivý milostný život

Že je alergie překážkou třeba při sportu nebo obyčejné venkovní procházce, o tom asi nikdo nepochybuje. Ale co když se kvůli ní vzdáváte intimních chvilek s drahou polovičkou? Pak se rýsuje velký partnerský problém!

Alergická rýma spadá mezi nejčastější neinfekční onemocnění dýchacích cest. Kolik lidí jí ve skutečnosti trpí, to je podle lékařů těžké určit, nicméně celosvětové odhady sahají až k miliardě jedinců. Opravdu tahle svízel otravuje existenci jen tím, že se člověku hůře dýchá a nestačí si kupovat papírové kapesníky? Kéž by! Být s ní v ložnici také není žádná hitparáda!

Narušitel sexu, o kterém se nemluví

„Abych byl upřímný, samotného mě udivilo, jaký tohle může mít význam. V našem rozsáhlém výzkumu 83 procent respondentů uvedlo, že jim alergická rýma narušuje sexuální aktivitu. 18 procent z nich dokonce přiznalo, že si její vinou nemohou užívat plnohodnotný milostný život,“ překvapuje lékař Michael Benninger, který působí na Clevelandské klinice v americkém Ohiu.

Nemám náladu, teče mi z nosu!

„Rýma, zduření sliznic, tlak v dutinách i slzení očí. To jsou faktory, na které si pacienti stěžují nejčastěji, protože se kvůli nim cítí nesví a jsou z intimního kontaktu v rozpacích. Veškeré alergické symptomy jsou navíc spojovány s nespavostí a zhoršenou kvalitou spánku. I tohle má na libido hodně negativní vliv,“ dodává výše zmíněný expert. Jak celou situaci ale řešit? Důležité je najít tu správnou první pomoc!

Spása v podobě medicíny

„Nepříjemné příznaky alergie se dají léčit, nebo alespoň výrazně utlumit. Prostředků a možností existuje spousta. Někomu mohou stačit volně prodejné nosní spreje, jinému pomohou antihistaminika na předpis. Doporučuji také věnovat pozornost spouštěčům alergie. Pokud vás dráždí pyl, v ložnici otevírejte okna jen minimálně. V případě, že vám vadí psí srst, si nepouštějte psa do postele. I taková obyčejná opatření mohou alergikům milostný život doslova zachránit,“ domnívá se lékař Michael Benninger. Ten také upozorňuje na to, že vzdát se sexu kvůli alergické rýmě není řešení, neboť tím utrpí vzájemná harmonie mezi partnery. A také se tím zvyšuje riziko nevěry.

Zdroje: abcnews.go.com, webmd.com, ingentaconnect.com/contentone/ocean/aap/2009/00000030/00000004/art00004







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat