Úspěch první schůzky závisí na výběru jídla

Tvářil se sympaticky, sečtěle i mužně. Líbil se vám. Tak proč po první schůzce nevolal? Zapomeňte na nešťastně vybrané téma rozhovoru i jeho nehodu se slánkou. Pravděpodobně si nesedíte v chutích!

Tělesné proporce, osobnost, životní názory, sociální postavení a další faktory. Když hledáte toho pravého, zohledňujete několik věcí, ale hlavně u svých nápadníků hledáte podobnosti. Je přece důležité, abyste si rozuměli, vždyť protiklady se nepřitahují. Aspoň tak to tvrdí psychologové, kteří říkají, že páry, jež na první pohled působí nesourodě a odlišně, musí něco spojovat. Jinak se odpuzují. Nyní se potvrdilo, že třeba shodné chutě k jídlu patří mezi důležitá kritéria výběru potencionálního partnera. Potvrdil to britský výzkum z října roku 2020, jehož se zúčastnilo 2000 respondentů.

Jídlo je lepší než sex. Jako vážně?

22 procent žen uvedlo, že by uvažovalo o budoucnosti pouze s někým, kdo jí podobná jídla. Šokujících 30 procent respondentů se dokonce svěřilo s tím, že jídlo je pro ně důležitější než sex! Anketa, kterou si objednala společnost Peperami Chicken Bites, dále odhalila, že v momentě, kdy si objednáte to samé co protějšek, okamžitě stoupne vaše atraktivita.  Výsledky ve skutečnosti ukázaly, že 17 procent lidí by odmítlo pokračovat v randění s někým, pokud by měl odlišný vkus. A pozor, i kdyby byl okouzlující milionář.

Máte si co říct

Je tomu tak proto, že když se seznamujete, hledání společných rysů posiluje začínající milostný vztah. Díky podobným preferencím se ke druhému přibližujete, nebo se od něj naopak vzdalujete. Platí tedy, že jakmile si na schůzce objednáte vegetariánský pokrm, zatímco nápadník dá přednost krvavému steaku, pravděpodobně vás to odradí.

Podvědomě totiž tušíte, že v ideálním případě podobné stravovací návyky umožnují trávit chvíle pohromadě – u jednoho stolu, nad něčím, co společně můžete ochutnávat. Jenže když on dává přednost smaženým kuřecím řízkům před vaším zeleninovým salátem, chybí mezi vámi jakési stravovací pouto.

Čeho se při randění radši vzdát?

Výzkum se také zabýval tím, co v začátcích vztahu radši nejíst. Na seznam nejhorších potravin se zařadila jakkoli upravená žebírka, sushi, cibulové kroužky a cokoli s česnekem, který způsobuje typický zápach z úst.

Zdroj: bestlifeonline.com, https://www.studyfinds.org/love-first-bite-adults-end-relationship-over-food/, https://www.thesun.co.uk/news/12645551/millions-brits-dating-food-choices/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat