Vibrátor prý možná vymyslela Kleopatra

Stimulace genitálií je stará jako lidstvo samo. Opravdu má první vibrátor „na triku“ egyptská královna Kleopatra? A co je pravdy na tom, že se s ním léčila hysterie?

Ačkoli je sexuálních pomůcek k mání požehnaně, tou nejoblíbenější stále zůstává vibrátor, se kterým se podle průzkumu společnosti STEM/MARK sblížilo 75 procent žen. A odborníci tohle „přátelství“ jen schvalují.

Diskrétní parťák ze šuplíku

Podle nich má totiž erotická hračka zásadní vliv při překonávání studu z vlastního těla. Nabízí také hluboké uspokojení, u čehož naplňuje i ty nejtajnější fantazie. Samozřejmě obecně zpestřuje milostný život, protože nedává nudě a stereotypu žádný prostor. Pokud je využita v páru, přispívá k důvěře, je-li v rukou single jednotlivce, dopřává mu jeden orgasmus za druhým.

Zkrátka a dobře, sexuální pomůcky se stávají stejně důležitým vybavením domácností jako kuchyňské spotřebiče. Ale odkud se vzal třeba ten zmíněný vibrátor? Povídá se, že jeho průkopnicí byla sama egyptská královna Kleopatra, která se na vlně vibrací uklidňovala před důležitými vládními schůzkami. Ale tehdy šlo o docela jiné „vrnění“.  

Osobní úl, v němž to žije

Americká spisovatelka Brenda Love ve své knize s názvem Encyklopedie neobvyklých sexuálních praktik píše, že jmenovaná panovnice ke stimulaci genitálií využívala – a teď se něčeho podržte, vydlabanou tykev naplněnou včelami. Tak pravda, určitě to pořádně „vrčelo“, ale co by se asi stalo, kdyby se nějaká ta včelka rozhodla tuhle skrýš opustit a porozhlédnout se po okolí? Na to snad raději ani nemyslet… Dlužno dodat, že toto tvrzení přijde divné i britské historičce Helen King, podle které se o „včelím vibrátoru“ nezmiňuje žádný archeologický spis. Důkazy, jež by jeho existenci potvrzovaly, tedy nejsou. A není to jediné úskalí, na které původ vibrátoru naráží.

Pojďte paní, doktor vás té hysterie zbaví!

Hypotéz a domněnek o vzniku onoho zařízení je opravdu hodně. Někteří odborníci se přiklánějí k názoru, že ho v 19. století vynalezl anglický lékař Joseph Mortimer Granville, který s ním léčil ženskou hysterii. Prý tak činil na základě dávné teorie řeckého doktora Aretaeuse. Ten se kdovíproč domníval, že se děloha pohybuje volně po těle, čímž narušuje fyzické i duševní zdraví. I tuto myšlenku ale historička Helen King vyvrací s tím, že klitorální masáž nikdy nebyla běžným lékařským postupem. Tak jak to tedy bylo? Těžko říct. A možná je to jedno. My jsme rádi, že vibrátor brnká na správnou strunu a zbytek neřešíme – maximálně tak vybitou baterii!

Zdroje: helloclue.com, wikipedia.org, https://www.thedailybeast.com/hysteria-and-the-long-strange-history-of-the-vibrator, https://medium.com/lessons-from-history/is-cleopatras-bee-powered-gourd-the-first-vibrator-a1bd6eb731f5, www.stemmark.cz






Celkem 2 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat