Co dělat a nedělat v posteli

Ložnice a manželská postel je svatým grálem a posvátným místem, ve kterém by se měly odehrávat jen ty nejpříjemnější a pro jednotlivce i páry nejpřínosnější záležitosti. Co do ní rozhodně nepatří a kterých věcí se v posteli vyvarovat? Neničte si milostný život špatnými návyky!

V ideálním světě všechno klape na výbornou. Nutno podotknout, že co týče partnerských vztahů, tak právě u nich se o onom ideálu hovořit moc nedá. Většina párů se svým milostným životem spokojená není a často za to mohou věci, které se odehrávají v samotné posteli. Jaké chování je nepřípustné? Tyhle věci nedělejte!

Navzájem si nesnižujte sebevědomí

Oba jste nazí, spokojení a uvolnění. V těle vám ve větší míře kolují endorfiny a vy prožíváte opojný pocit euforie, za který může i koktejl ze serotoninu a dopaminu. Blaženě se usmíváte a možná, že pod vlivem těchto omamných hormonů dostáváte záchvat upřímnosti. „Jako nezlob se na mě, dost jsi přibral. Měl by si s tím břichem něco dělat, Karle!“ I když je to pravda, na tyhle připomínky po sexu není vhodná doba!

Nahý partner rovná se zranitelný partner. Cokoli mu chcete vyčíst, připomenout nebo zkritizovat, udělejte jindy, jinak do jeho duše zasadíte pěkně hlubokou ránu. Podobně to funguje i u nešťastně vyslovených přání a potřeb.

Dávejte pozor na formulace u svých přání

„Když jsem na zádech, tak mě to vůbec nebaví. Jsi strašně těžký, nemůžu dýchat. To se jako nemůžeš víc nadzvednout?“ Sdělovat milenci (v posteli, po intimní chvilce), co dělá špatně, není zrovna nejpodnětnější cesta. Zvolte tu jemnější a věty začínejte stylem: „Miluji, když tě cítím tak blízko. A myslím, že až se nakloníš víc na bok, bude to mezi námi ještě žhavější!“ Vždy se snažte být pozitivní.

Do postele neberte domácí mazlíčky

Ano, psi a kočky jsou vašimi členy rodiny, ale to neznamená, že když se schyluje k milování, musí vám u toho asistovat. Zvíře pošlete na místo (vyprovoďte ho z místnosti), ať nemá šanci odvádět vaši pozornost a narušit intimní předehru. Často se stává, že do ložnice vtrhnou i menší děti – ze stejného důvodu jako domácí mazlíčci. Jsou zvědavé. Psychoterapeuti a mentoři doporučují místnost zamknout a ratolestem sdělit, že rodiče potřebují být chvíli sami. Zkuste to.

Vyhoďte televizi

Je příjemné přitulit se k milenci, v klidu se podívat na film a usnout. Elektromagnetický smog, jak se říká modrému světlu, který vydávají přístroje, však narušuje spánkové cykly a tlumí libido. Psychologové zároveň apelují, že když usnete přímo při nějakém tom strašidelnějším snímku, špatné sny na sebe nenechají dlouho čekat. Intimita je fuč. Zbavte se té bedny frustrace!

Zdroj: Názor autora, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat