Když je vám partner odporný

Také se vám to už někdy stalo? Byli jste totálně zamilovaní, ale najednou – jako blesk z čistého nebe – se vám zdá odpudivý? Jak je to možné?

Svět je nádherný a už by to nemohlo být hezčí! Váš nový objev je skvělý a první rande se vyvedlo báječně. Skoro by se dalo říct, že jste kápla na jackpot. A tak si každý den užíváte jeho vyrýsované tělo, jeho zálibu ve vaření a nedělní snídaně do postele se stalo pravidlem. Kdo by tedy nebyl v sedmém nebo, že?

Ale jednoho dne přijde ten, kdy se změní úplně všechno. Ten den, kdy začne váš přítel příliš hlasitě smrkat. A tím nemyslíme normálně nahlas, ale zvuk podobný troubení slona. A romantika je tatam. Vyrýsované tělo, domácí marmeláda i nedělní snídaně. Protože tohle se nedá neslyšet, i když se opravdu snažíte. Jeho „frkání“ je zkrátka všude, i když zrovna ani nesmrká. Kouzelný? To bylo! Protože to, co cítíte teď, už nejsou motýlci v břiše, láska a chtíč, ale – čistý odpor. Možná je to tvrdé, ale je to bohužel pravda.

Co se to děje?

Fenomén, kdy je vám partner najednou odporný, se jmenuje „Sudden repulsion syndrom“ (náhlý syndrom odporu). Vyvolán bývá většinou něčím naprosto nepodstatným jako mlaskání, kousání nehtů, křivé palce nebo hlasité smrkání. Každý z nás by asi řekl, že to přece není důvod z rozchodu, ale mnohé ženy, které změnu pocitů zažily, nezřídka o rozvod požádaly.

Odkud přesně se syndrom bere, se neví přesně. Jestli nás to intuitivně chrání před špatným partnerem, nebo jsou na vině zblázněné hormony vědci ještě neprozkoumali. Každopádně je to často tak, že na začátku nedostatky partnera vůbec nevidíme. Potom nám najednou spadnou růžové brýle – a partner je najednou někdo jiný.

Lze proti tomu něco dělat?

Nikdo samozřejmě za svůj odpor nemůže. Můžete ale vyzkoušet svoji pozornost převést na něco jiného – to je ale hodně těžké. Pokusit se změnit partnera? To většinou nepomůže… Protože nikdo za svoje tělesné projevy přece nemůže a odložit jen tak roky zažité chování, je opravdu těžký úkol. A kromě toho, jakmile se jednou odpor objeví, většinou také zůstává.

Takže jakkoliv nefér a smutné to je – přijde-li odpor, musí partner jít o dům dál…

Zdroj: názory autora, https://www.healthline.com/health/i-hate-my-partner







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat