Erotické pomůcky je třeba čistit po každém použití

Kdo nečistí erotické pomůcky, ten si zahrává s infekcemi. A co vy, kdy jste těm svým naposledy věnovali provozní hygienickou péči?

Dnešní doba přeje neotřelým sexuálním zážitkům jako žádná jiná. Z jistého amerického výzkumu vyplývá, že nějakou tu erotickou hračku vyzkoušelo v praxi 80 procent lidí, více než 60 procent má toto lechtivé „vybavení“ v rukou (i jinde) několikrát týdně. Zda tomu pomohly pandemické restrikce a s nimi spojená izolace? Rozhodně. Ostatně, takový nárůst tržeb, co za poslední měsíce internetové sexshopy zažívají, jejich provozovatelé nepamatují. Tak alespoň něco pozitivního se koronaviru dá přičíst…

Pojďme si zavrnět. Pro naše blaho!

Nejen uživatelé si totiž vibrátory, návleky na penis, womanizery, dilda, venušiny kuličky a vibrační kroužky nesmírně pochvalují. I odborníci připouštějí, že sexuální hračky umožňují překonat stud z vlastního těla, přispívají k lepšímu sebepoznání, zpestřují milostný život, prohlubují vyvrcholení, a dokonce mohou vyřešit nejednu intimní poruchu. Takže ano, jejich používání se vřele doporučuje, a to jak párům vláčeným stereotypem, tak jednotlivcům bez partnera. Ovšem pozor, málokdo si uvědomuje, že by se s nimi mělo zacházet jako s kartáčkem na zuby – i on, má-li přinést nějaký užitek, potřebuje zůstat v čistotě. Nabízí se tedy otázka. Jak je to s hygienou erotických pomůcek?

Aby vzrušení nemělo vážné následky

„Nejrůznější hračky představují vítanou zábavu, která může naplnit podstatnou část sexuálního repertoáru. Abyste z nich však vytěžili maximum a vyhnuli se riziku infekce, měli byste je důkladně čistit nejen před každým použitím, ale i po něm. A to zejména v případě, že tutéž věc využíváte ke stimulaci vaginy i análního otvoru,“ vysvětluje americká sexuoložka Kat Van Kirk. Tato expertka dodává, že u většiny produktů bývají i pokyny ohledně správné péče, kterou není radno podceňovat. K tomuto účelu jsou na trhu k dispozici speciální čistící prostředky, jež nenaruší povrch erotických pomůcek, přičemž berou v potaz i zdraví intimních partií.

Zdroje: prnewswire.com, statista.com, https://sex-toys.how/dr-kat-van-kirk-on-how-to-properly-use-sex-toys/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat