Ekosexualita jako nový životní trend

Poctivě třídíte odpad, nevyhazujete staré předměty, které se ještě další použít a dál zrecyklovat, rádi se touláte přírodou, a když slyšíte o chemické hormonální antikoncepci, ježí se vám chlupy. Dělá to z vás ekosexuála?

Hetero, homo a bisexuál. Dnes běžná slova! Možná, že jste dokonce zaregistrovali i pojem demisexualita, který představuje druh sexuality postavený na silné citové vazbě k partnerovi. Takový demisexuál se nejdřív musí hluboce zamilovat, jinak vám nedá ani pusu. V poslední době se zároveň čím dál víc hovoří i o ekosexualitě. Co to vlastně je a proč se v ní (ne)najdete třeba i vy?

Nic, co by mohlo ublížit planetě

Ekosexualita zahrnuje erotický vztah s naší domovskou planetou. Dá se vlastně popsat jako aktivistické hnutí, kdy Země představuje milence. Nesmí se jí ublížit! Splývá se s přírodou, kompostuje, recykluje, pozornost je zaměřená na všechno eko a bio, většina ekosexuálů se zároveň řadí k vegetariánům a veganům.

Ano, beru!

Traduje se, že tento druh sexuality původně označovaný jako sexekologie (termín popisoval ty, kteří hledají partnerství s jinými lidmi, kteří si uvědomují životní prostředí) slovně přetvořila americká sexuoložka a kontroverzní postava erotického průmyslu Annie Sprinkle, která z ní udělala již avizovanou ekosexualitu.

Právě ona na sebe strhla pozornost, když si se svou manželkou Beth Stephens vzala Zemi při svatebním obřadu. Její nápad se brzy rozšířil mezi veřejnost a začal se stávat novým módním trendem. Prodej „zelených“, udržitelných sexuálních hraček narůstal, stejně jako počet příznivců zaměřených na ochranu životního prostředí.

Návrat ke kořenům i osvobození

Platí však, že ekosexualitu nebo sexekologii lze praktikovat mnoha různými způsoby, a jedním z nich je myšlenka, že se k planetě a přírodním darům chováte jako k partnerovi, na kterém vám velmi záleží. Je-li vám tato vize blízká, zahoďte všechny umělé hračky a nahraďte je dildy z přírodních materiálů a dalšími erotickými pomůckami ze skla, kůže nebo drahých kamenů. Preferujte nahotu, pracujte na oživování smyslů a osvoboďte se od přízemního, konzumního života plného materialismu.

Ekosexuál se nebojí ušpinit, nevadí mu bláto, déšť, kaluže, má požitek z jídla, na těle svého milence pořádá rauty a často ho naplňují maličkosti. Třeba to, když při sexu otevře okno a nechá si vlasy načechrat větrem. Tak co, je ekosexualita pro vás?

Zdroj: Názor autora, https://www.vice.com/en/article/wdbgyq/ecosexuals-believe-having-sex-with-the-earth-could-save-it, https://www.health.com/sex/ecosexual







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat