Sexuální pozice vhodné pro třetí trimestr těhotenství

Třetí trimestr těhotenství je zatěžkávací zkouškou každého milostného života. Bříško překáží, všechno je takové těžkopádné, nemotorné a náročné. Existuje však spousta pohodlných poloh, které nastávající maminky oceňují. Kterou si vyberete zrovna vy?

První trimestr charakterizuje zvýšená únava, nevolnosti a obvykle i snížené libido. V tom druhém se věci obrací k lepšímu. Změny hladin hormonů často touhu naopak stimulují, klín je prokrvenější a citlivější, orgasmy silnější a intenzivnější. Něco z těchto skvělých benefitů přetrvává až do trimestru třetího, i když právě v tuhle dobu nastává zvrat.

Stále se zvětšující se bříško je najednou překážkou. Pokud se necítíte pohodlně, nikdo nemá právo na sex naléhat. Na druhou stranu, probíhá-li těhotenství bez problémů, není důvod se sexu vzdávat. A jak je to s doporučovanými sexuálními pozicemi?

Co se týče těch nejvíce preferovaných a maximálně pohodlných, všechno je samozřejmě subjektivní. Univerzální a plošně platnou radu nečekejte, spíš prozkoumávejte, jak vám v určitých polohách je.

Lžíce

Poloha, při které oba partneři leží na boku v řadě za sebou, je nesmírně konejšivá a pohodlná. Žena se nemusí příliš namáhat, poloha zároveň nenabízí penetraci hlubokou tak, že by byla nepříjemná. Milenec také zezadu může přidržovat partnerčina aktuálně citlivější ňadra a pohrávat si s nimi. Jeho volné ruce jsou bonusem. Tuhle polohu si zamilujete!

Přes nohu

Nechte muže, aby se položil na záda, požádejte ho, aby roztáhl nohy a mírně je pokrčil. Vy si na něj nasedněte (zády k němu) tak, že jednu svoji nohu dáte podél jeho trupu, tu druhou zasunete pod partnerovo koleno. Budete tak vlastně obkročmo sedět na jedné jeho dolní končetině. Seďte zpříma a sledujte hloubku pronikání penisu při předklánění nebo zaklánění a řiďte si tempo. Průnik bývá větší, ale záleží, kam až budete chtít zajít. Pochopitelně, že se také můžete vyhoupnout do sedla i v té klasičtější verzi – čelem k partnerovi.

Kolébka

Muž sedí s nohama nataženýma dopředu, ruce má za zády a s jejich pomocí zajišťuje stabilitu. Vy si mu sedněte do klína (zády k němu), chodidla zaparkujte mezi jeho nohy a kolena naopak dejte od sebe, zmírníte tlak na břicho. Oba se následně mírně zakloňte. Z profilu to vypadá, že se houpete v kolébce. Pohyby jsou pomalé a krátké, nicméně fyzický kontakt bývá velmi těsný.

Psí pozice

Jděte na všechny čtyři a nechte svého partnera, aby do vás vstoupil zezadu. Jen ho upozorněte, aby si počínal obezřetně a něžně. Děložní čípek může být během této doby obzvláště citlivý, takže se nebojte ohradit, pokud by něco nebylo v pořádku. Psí poloha nevytváří žádný tlak na močový měchýř nebo dělohu a je dobrou volbu pro ženy ve třetím trimestru. V případě, že vám tahle zvířecí pozice nevyhovuje, postavte se, ruce dejte proti zdi a vyšpulte pozadí.

Zdroje: thebump.com, todaysparent.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat