Pozvánka pro orgasmus do vaší ložnice

Je pro vás orgasmus neznámým pojmem, o kterém se dočtete leda tak na internetu? Možná jsou na vině určité léky, možná za to může poškození pánevních nervů či hormonální porucha. Nebo to přičítáte nezkušenému milenci?

Zrychlený dech, potící se dlaně, svalové kontrakce pánevních svalů i ten nepopsatelný pocit intenzivní fyzické rozkoše. Ano, tohle všechno „dělá“ orgasmus, který je svatým grálem i zlatou tečkou pohlavního styku. Zatímco některé ženy si během sexu užijí vyvrcholení hned několikrát, jiné mají s jeho dosažením velké problémy. Nespravedlnost? Zcela určitě!

Důvody, které mají v posteli hlavní slovo

Z nezávislých průzkumů vyplývá, že 10 až 15 procent příslušnic něžného pohlaví ono bouřlivé zakončení milování nikdy nezažilo. Jako vůbec a s nikým! Odborníci tuto „poruchu“ nazývají orgasmickou dysfunkcí, přičemž poukazují i na její nejčastější viníky. Na jejich seznam prý patří únava, stres, deprese, špatné sexuální zkušenosti z minulosti, stydlivost a rozpaky z vlastního těla nebo vztahové partnerské problémy. Ovšem pozor, pomyslné prsty v jinak zvané anorgasmii podle nich může mít i užívání některých léků, kouření, konzumace alkoholu, hormonální poruchy, chronická onemocnění, poškození pánevních nervů a vaginální suchost.

Lze to nějak léčit?

Pravda je taková, že léky na orgasmickou dysfunkci jako takovou dosud neexistují. I když by to samozřejmě bylo skvělé. Jenže! V této oblasti věda ještě dostatečně nepokročila. Proto experti z oblasti sexuologie upozorňují na to, že cesta ke zlepšení nutně musí začít řešením příčin, jež ji způsobují. To znamená, že je-li daný jedinec vystresovaný, měl by více pečovat o své psychické zdraví. Pokud je hlavním pachatelem nějaká nemoc, je třeba stanovit diagnózu a projít léčebným procesem. Rovněž by prý mohla pomoci delší a intenzivnější stimulace klitorisu, a to s asistencí erotických pomůcek. Zkusit se má všechno! A to by v tom byl čert, aby se s touto situací nějak „nepohnulo“.

Zdroje: metro.co.uk, medlineplus.gov







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat