Zastaralé sexuální mýty stále brzdí postelové hrátky

A to je realita. Představy o sexu jsou ovlivněné výchovou, kulturou, náboženstvím i společností. Některé z těch zastaralých přitom poškozují sexualitu jako takovou – bez ohledu na pohlaví. Co možná i vám snižuje intimní prožitek? Tyhle čtyři předpotopní sexuální nesmysly vám utkvěly v hlavě!

Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Prostě zdomácní, zaryje se pod kůži a jen stěží někdo ověřuje, zda je na ní něco pravdy. Ve světě intimity a sexu to znamená, že se mnoho lidí trápí kvůli něčemu, co nemá opodstatnění, je to nefunkční nebo dokonce toxické. Které čtyři mýty mají na svědomí tisíce a stovky případů neštěstí a dysfunkcí?

Každý ví, co má dělat

Dobrým milencem se člověk nerodí, jím se stává –⁠ prostřednictvím postupně získávaných zkušeností. Mnoho jedinců ale vyrůstá v přesvědčení, že když je člověk dospělý, automaticky ví, co má v posteli (aktuálně) dělat, tudíž komunikace o sexu není nutná. To je velký omyl. Každý má jiné sexuální preference, které se dokonce časem mění (kupříkladu vinou zdravotního stavu), nikdo nikomu myšlenky nečte, a k tomu, aby to v sexu stálo za to, je zapotřebí vzájemná otevřenost ze strany obou partnerů.

Muž sex vyžaduje častěji než žena – vždycky

Obecně se tvrdí, ženy vyžadují sex méně než muži, neboť jejich libido je od přírody „línější“. To je zapříčiněno nižší hladinou hormonu testosteronu. Pravidlo to ale není. Vývoj hladiny testosteronu u žen a mužů se v průběhu života mění, přičemž u obou pohlaví prudce klesá od 40 let. Rozhodně se tedy nedá tvrdit, že kdo je aktivní ve dvaceti, bude to tak mít za dalších 20 let (směrováno speciálně k pánům). Pak tu taky jsou výjimky, klidně i z řad žen, které trpí sexuálně kompulzivním chováním, které je podceňuje k tomu mít sex i několikrát denně. V případě dam se takovému stavu říká hypersexualita, u mužů je to pak satyriáza.

Sex je jen akt

Konkrétně v ženské sexualitě je spojení penisu s pochvou hlubším zážitkem. Sex není jenom kontakt klínů, ale i romantika, líbání, předehra a splynutí duší. Tedy aspoň v případě, kdy nejde jen o chtíč a na druhém vám skutečně záleží. Milovat se bez citů a hlubších sympatií pochopitelně bývá možné, ale výsledek nenadchne, neuspokojí.  

Doteky a intimita patří jenom do ložnice

Ložnice je posvátným místem. Bývá určena ke spaní, odpočinku a sexu. Veškeré projevy náklonnosti se mají odehrávat pouze v ní, tedy v prostoru, jež patří milenecké dvojici. Tak to je taky zastaralý sexuální mýtus.

V ložnici by se neměla odehrávat vypjatá dramata s vážnějším podtextem (kdo co platí a neplatí, zpětné dotazy k bývalé nevěře apod.). Ničí to intimitu a boří hranice bezpečného území. Co se ale týče laskání, hlazení, pohlazení a „veřejnějších“ důkazů lásky (držení se za ruku, polibek…), je víc než žádoucí, aby se takové věci děly i mimo čtyři stěny ložnice, nedochází tak o omezování romantického vývoje partnerství. Ostatně, ten, kdo zatouží plně rozvinout svou sexualitu, měl by se pokusit vystoupit ze své komfortní zóny.

Zdroje: familytoday.com, bonvi.net, wikipedia.org , birdie.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat