Esenciální oleje zvyšují sexuální apetit

Nedostatek vzrušení v posteli může být způsoben emocionálními a fyzickými problémy. Mnoho milenců se nemůže uvolnit, zbavit se napětí a stresu. V tom ale pomáhají některé z esenciálních olejů. Které se považují za stimulanty vášně a erotiky?

Vůně jsou vysoce účinné při ovlivňování různých oblastí lidského psychologického fungování, od vnímání a nálady až po kognitivní procesy a chování. Nedávné studie naznačují, že pachy by mohly být účinné i při koncentracích nižších, než jsou vědomé úrovně.

Například podprahové okolní „sladké“ vůně zvyšují toleranci bolesti. Jiné zase podporují relaxaci, navozují vzrušení, zvyšují krevní oběh a průtok krve. V překladu to znamená, že tělo, a to včetně pohlavních orgánů, dělají citlivější a vnímavější vůči vnějším podnětům. Které vůně (esenciální oleje) se na seznam takových afrodiziak mohou zařadit?

Ylang ylang

Ylang Ylang ovlivňuje emoční rovnováhu a hormonální systém. Podporuje také systém oběhový, čímž pomáhá aktivovat libido a impotenci. Působí na muže i ženy, ovšem jeho vůně nemusí sedět každému. Použít se dá prostřednictvím inhalace či smícháním s masážním olejem. Osvědčuje se i jako vonná přísada do koupele.

Neroli

Neroli olej je esenciální olej a hydrolát z květů pomerančovníků. Je to velmi jemné afrodiziakum, které okouzluje svou krásnou vůní. Neroli olej pomáhá při úzkosti a stresu tím, že zlepší vaši náladu, podpoří vzrušení a postará se o romantické a sexuální pocity.

Jasmín

Jasmín je národní květinou Tuniska. Extrahuje se z jemných okvětních plátků, snižuje úzkost a podporuje pocity klidu a hormonální rovnováhy. Je o něm známo, že stimuluje vylučování a šíření chemických látek – feromonů. Ty zvyšují přitažlivost, charizma a sex-appeal. Aroma jasmínu vyhovuje spíš ženám.

Skořice

Skořice není jen koření, ale také skvělý sexuální stimulant. Skořicová esence podporuje průtok krve a krevní oběh v celém těle (prohřívá), což pro sexuální vzrušení nezbytné. Mužům skořice zajištuje potenci a delší výdrž.

Fenykl

Semena fenyklu příznivě působí na libido, tedy stimulují sexuální apetit, a zejména ženy si je cení pro estrogenní účinky. V esenciální podobě se nezdráhejte fenykl nakapat do horké lázně nebo aromalampičky. Lze ho aplikovat i lokálně jako masážní olej. Nádech, výdech, pojďte rozkoši naproti!

Zdroje: ncbi.nlm.nih.gov, modernman.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat