Symptomy alergií zásadně ovlivňující sexuální život

Alergik? Jak by řekl klasik – ten tvrdý chleba má! V ohrožení je totiž jeho spánek, imunita, pracovní produktivita i sexuální aktivita.

Mnoho lidí si myslí, že alergie zapříčiní jen kýchání, neustálé smrkání a slzení očí. Tak jistě, bývají to klasické symptomy, kterými tělo dává najevo, že se kolem něco ochomýtá nějaká dráždivá látka. Jenže jsou tu i jiné nepříjemnosti, které zásadně narušují pohodu a každodenní život! Nejvíce stížností jde tímto směrem…

Nespavost si vybírá daň

O tom, že bychom měli denně spát alespoň osm hodin, slýcháme neustále. Neomílá se jen délka nočního odpočinku, ale i jeho kvalita. Zrelaxovat se však s alergií není vůbec nic jednoduchého. Ucpaný nos, jenž mnohdy způsobuje tlak na čele a bolesti hlavy, spánku pořádně odporuje. Stejně jako to zmíněné kýchání a dráždivý kašel. Přetížení dýchacích cest také podstatně snižuje množství kyslíku, což negativně ovlivňuje duševní výkonnost i psychické rozpoložení.

Častá nemocnost

Lékaři se přiklánějí k názoru, že narušený spánek značně oslabuje imunitní systém, kvůli čemuž narůstá riziko infekcí, zánětů, viróz a dalších nepříjemností. Pokud jste tedy často nemocní, dost možná za to svým způsobem může alergie.

Žalostná produktivita a nervy nadranc

V lékárně je k dispozici široká škála léků, které od symptomů alergií mají ulevit. Bohužel celá řada z nich funguje na principu „něco za něco“. Tyto medikamenty jsou spojovány s ospalostí, s níž zase souvisí zhoršená koncentrace a nižší produktivita. Tohle celé může vést ke stresu a frustraci.

Milostný život v ohrožení

Jako by alergie už tak nebyla dost otravná, špatný vliv má i na sexuální aktivitu. „Samotného mě udivilo, jaký může mít význam. V mém výzkumu až 80 procent respondentů uvedlo, že si její vinou nemohou naplno užívat plnohodnotný milostný život, protože jim libido poněkud stávkuje,“ říká lékař Michael Benninger, který působí na Clevelandské klinice v americkém Ohiu. Nezní vám to náhodou povědomě?

Zdroje: aspireallergy.com, názor autora, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19772758/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat