Koketování v podobě oblíbeného sextingu

Ne, není to jen módní výstřelek mladých lidí s rozbouřenými hormony. Sexting provozuje naprostá většina dospělých lidí. Sdílení nahých fotografií je tak víc než běžné, ale jste připraveni na zneužití citlivých dat?

Zábava pubescentů. Tak to určitě ne. Americká výzkumnice Emily Stasko působící na Drexelově univerzitě zkoumala 870 heterosexuálních dospělých Američanů ohledně jejich sextingových návyků (zasílání, přijímání nebo přeposílání sexuálně explicitních zpráv, obrázků a fotografií s pomocí elektronických prostředků).

Její výzkum s názvem Reframing Sexting as a Positive Relationship Behavior, který byl prezentován na výročním sjezdu Americké psychologické asociace v Torontu, odhalil, že 87,8 % účastníků přiznalo sexting v určitém okamžiku svého života.

Vzrušení versus skok do propasti

S nárůstem mobilních zařízení, online komunikace a exponenciálně rostoucím počtem seznamování ve virtuálním světě se sexting během několika málo let stal normou, přičemž především muži jsou těmi, kdo žádají o fotky odhaleného ženského těla. Vlastně je to tak, že jim digitální fotografie nahrazují hanbaté časopisy, pánové pak díky nim pociťují určitý druh potěšení z toho, že tyto fotografie získali.

Koketerie skrz písmenka a obrázky je pro dva jedince žádoucí, ve vztazích udržuje jiskru a svěžest. Na druhou stranu v sobě ukrývá rizika. Ten největší průšvih pochopitelně je, že se akty dostanou na veřejnost. Na nahé fotografie se nevztahují žádná zpětná práva. Jak je jednou odešlete, musíte počítat s tím, že nad nimi ztrácíte moc.

Seznamky jako semeniště neřesti

To platí i v případě, kdy si založíte profil na nějaké erotické seznamce a za profilovou fotografii zvolíte nějaký odvážnější snímek. Nebo svým potenciálním nápadníkům uděláte radost tím, že jim do soukromé zprávy vyšlete podobiznu svých prsou. Každá takováto fotografie je pak volně ke stažení – kýmkoli a kdykoli. Stačí si ji pouze uložit do počítače.

Nejlepší je tedy nikdy nic intimního a choulostivého neposílat. A i v rámci dlouhodobého vztahu dávat pozor na svoje soukromí a práva. Nezřídka se stává, že se milenci rozejdou, přičemž muž, vlastnící erotický materiál, kupříkladu erotické domácí video, pak takový poklad považuje za nástroj k vydírání. S každou takovou prosbou, zda Petrovi, Pavlovi nebo Karlovi můžete poslat „svá kůzlátka“ důkladně zvažte, zda vám pozdější problémy stojí za to. Nenechte se vyprovokovat a později ničeho nemusíte litovat.

Zdroje: pairedlife.com, apa.org, https://www.apa.org/news/press/releases/2015/08/reframing-sexting.pdf







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat