Chuť na sex těsně před menstruací

Cítíte se nadrženě těsně před menstruací? Využijte příležitosti a užijte si sexy večer pod taktovkou těch správných hormonů!

Libido je nevyzpytatelné! Touha po sexu je založena na komplexní interakci mnoha věcí ovlivňujících intimitu, včetně fyzické a emocionální pohody, zkušeností, přesvědčení, životního stylu a vašeho současného vztahu. Na pohlavní aktivitě se negativně podepisuje stres, hormonální změny, únava, některé léky, včetně antikoncepce a antidepresiv, ale i problémy s duševním zdravím, jako je úzkost a deprese (1). Většinou ale jde především o hormony. Které vás ovládají?

Na prsa až jindy, zlato!

Obvykle ve dnech blížících se ovulaci dochází k prudkému nárůstu ženského hormonu zvaného estrogen. Estrogen je spolu s testosteronem, který se považuje za primární mužský hormon, který ale v menší míře okupuje i ženský organismus, zodpovědný za zvýšení libida. Příroda to má zařízené velmi hezky a logicky. V této době cyklu jsou ženy plodnější, proto jim prostřednictvím chuti na sex signalizuje, že jsou připravené ke koitu a otěhotnění (2).

Příležitost ke spojení

To vysvětluje, proč tolik příslušnic něžnějšího pohlaví právě během ovulace preferuje sex bez prezervativu a lační po ejakulaci penisu přímo do svých klínů. Uvedené plodné okénko menstruačního cyklu si vždy užijte, však víte, že netrvá věčně. Po ovulaci se zvyšuje další ženský hormon zvaný progesteron. Progesteron způsobuje nadýmání a zvýšené zadržování vody. Kvůli tomu se většina žen necítí být ve své kůži, stejně jako při samotné menstruaci, i když paradoxně během ní mají více sexuální svobody (2).

Důvod, proč vám tělo nic nesignalizuje

Gynekologové objasňují, že během menstruačního krvácení jsou ženy méně plodné, takže si mohou dopřát pocit bezstarostnosti. Některým dámám je sex „na červenou“ dokonce i příjemnější. Pokud k nim ale nepatříte, nezoufejte a do ničeho se nenuťte. Taky vezměte v potaz, že ženy, které užívají hormonální antikoncepční pilulky přirozené kolísání hormonů během menstruačního cyklu, včetně zvýšené chuti na sex před menstruací, vůbec nemusí zaznamenat. Jejich libido a sexuální touha se totiž uměle tlumí (2).

Zdroje: (1) www.journals.sagepub.com/doi/10.2190/NBK8-VL8W-ADHV-JKTC, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3223811/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat