Biromantik se bezhlavě zamiluje bez sexuální touhy

Biromantismus je taková „vylepšená“ romantika, ovšem bez sexuálního zájmu. Může tohle v běžném životě a mezilidských vztazích fungovat, aniž by to způsobilo větší problémy?

Nová doba, nové výrazy. A také preference a zmatky! S omezenou typologií vztahů i intimností si jednadvacáté století zkrátka nevystačí. Zatímco před pár lety jsme slýchávali pouze o heterosexualitě, homosexualitě a bisexualitě, dnes se setkáváme s termíny, jako je asexuál, pansexuál, demisexuál, skoliosexuál či polyamorie (1). A vůbec, nejste čirou náhodou biromantik?

Když láska i hory přenáší

Přitažlivost má mnoho podob. A zřejmě právě proto vzniknul biromantismus (1). K tomuto směru tíhnou lidé, kteří se zajímají o více než jedno pohlaví. Že to zavání bisexualitou? Vlastně vůbec ne. Bisexuál je připoután k mužům i ženám – samozřejmě zejména sexuálně. Biromantik se může bezhlavě zamilovat do kterékoli osoby, háček je ovšem v tom, že ho sex s ní neláká a dost možná i odpuzuje. Jinými slovy – můžete nezměrnou lásku cítit k ženám, ale milování si dopřejete pouze s muži. Anebo naopak. Je to trochu chaos? Co naplat – intimní a romantická přitažlivost je holt vylučující se perspektiva.

Ne, zlato, nic nebude!

Můžete šťastně randit s partnerem, ke kterému vás pojí hluboké emocionální i citové pouto, ale sexuálně vás neláká a zřejmě ani nikdy nebude. Tato specifičnost není ještě v médiích tolik zastoupená, proto mezi lidmi dochází k chybné komunikaci ohledně erotického zapojení.  Dá se tento způsob romantismu definovat ještě přesněji a konkrétněji?

V srdci je místo pro všechny

Klíčové je ujasnění si vlastních pocitů a vítaných gest. Držení se za ruce, tulení i touha po hlubokém vztahu, máte-li zájem se do těchto aktivit zapojit s více pohlavími, pak jste zřejmě biromantik (2). Zjistit, kdo ve skutečnosti jste, může chvíli trvat. Nakonec si na vlastní identifikaci jistě přijdete. 

Zdroj: (1) www.medicalnewstoday.com/articles/biromantic-asexuality, (2) www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00224499.2021.2012113?journalCode=hjsr20, názory autora, 






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat