Biromantik se bezhlavě zamiluje bez sexuální touhy

Biromantismus je taková „vylepšená“ romantika, ovšem bez sexuálního zájmu. Může tohle v běžném životě a mezilidských vztazích fungovat, aniž by to způsobilo větší problémy?

Nová doba, nové výrazy. A také preference a zmatky! S omezenou typologií vztahů i intimností si jednadvacáté století zkrátka nevystačí. Zatímco před pár lety jsme slýchávali pouze o heterosexualitě, homosexualitě a bisexualitě, dnes se setkáváme s termíny, jako je asexuál, pansexuál, demisexuál, skoliosexuál či polyamorie (1). A vůbec, nejste čirou náhodou biromantik?

Když láska i hory přenáší

Přitažlivost má mnoho podob. A zřejmě právě proto vzniknul biromantismus (1). K tomuto směru tíhnou lidé, kteří se zajímají o více než jedno pohlaví. Že to zavání bisexualitou? Vlastně vůbec ne. Bisexuál je připoután k mužům i ženám – samozřejmě zejména sexuálně. Biromantik se může bezhlavě zamilovat do kterékoli osoby, háček je ovšem v tom, že ho sex s ní neláká a dost možná i odpuzuje. Jinými slovy – můžete nezměrnou lásku cítit k ženám, ale milování si dopřejete pouze s muži. Anebo naopak. Je to trochu chaos? Co naplat – intimní a romantická přitažlivost je holt vylučující se perspektiva.

Ne, zlato, nic nebude!

Můžete šťastně randit s partnerem, ke kterému vás pojí hluboké emocionální i citové pouto, ale sexuálně vás neláká a zřejmě ani nikdy nebude. Tato specifičnost není ještě v médiích tolik zastoupená, proto mezi lidmi dochází k chybné komunikaci ohledně erotického zapojení.  Dá se tento způsob romantismu definovat ještě přesněji a konkrétněji?

V srdci je místo pro všechny

Klíčové je ujasnění si vlastních pocitů a vítaných gest. Držení se za ruce, tulení i touha po hlubokém vztahu, máte-li zájem se do těchto aktivit zapojit s více pohlavími, pak jste zřejmě biromantik (2). Zjistit, kdo ve skutečnosti jste, může chvíli trvat. Nakonec si na vlastní identifikaci jistě přijdete. 

Zdroj: (1) www.medicalnewstoday.com/articles/biromantic-asexuality, (2) www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00224499.2021.2012113?journalCode=hjsr20, názory autora, 






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat