Oteklé stydké pysky po vášnivém milování

Je jedno, jestli slastně oddechujete po mazlení se svým miláčkem na baterky, nebo vás uspokojil partner. Ve vašem rozkroku něco není v pořádku. Jsou oteklé stydké pysky normální?

Masturbace, vzájemná masturbace a stimulace pochvy obecně je velmi příjemnou záležitostí, která se však v některých případech neobejde bez zranění a zdravotních komplikací. Otečou-li vám po intimním dráždění stydké pysky, může to znamenat podráždění této oblasti vinou silného tření, které v tom horším případě probíhalo zasucha (1).

V rámci prevence nakupte lubrikační gely a na vulvu přiložte studený obklad. Pokud se ale bolestivé otoky nápadně často opakují (i přes pravidelné mazání), mohou roli sehrávat faktory, které si vyžádají konzultaci s lékařem (1). Znáte seznam všech možných příčin?

Alergická reakce

Oteklá vagina a bolestivá pochva signalizují alergickou reakci na kosmetiku (intimní mýdlo), ale taky latexový kondom, lubrikant nebo spermicidní krém, který si coby chemickou metodu antikoncepce zasouváte hluboko do pochvy těsně před pohlavním stykem. Po jednom všechny uvedené položky vyřaďte a zdržte se sexuální aktivity, dokud se stav nezlepší (2).

Kvasinková infekce

Mezi časté důvody oteklých pysků patří kvasinková infekce, jež postihuje vaginální otvor, vnitřní části pohlavních orgánů a někdy právě i stydké pysky. Jedná se o přemnožení kvasinek vyvolané slabou imunitou nebo užíváním některých léků, které zabíjejí zdravé bakterie, které kvasinky drží pod kontrolou. Na dalším postupu se dohodněte se svým lékařem (2).

Bartholiniho cysta

Bolest při sexu i zduřelé pysky. Kdo nese odpovědnost? Bartholiniho žláza, přezdívaná také velká předsíňová žláza, se nachází v oblasti ženských zevních pohlavních orgánů, přesněji po levé a pravé straně před poševním vchodem. Jejím úkolem je jemné zvlhčení vulvy. Když se zvětší, došlo k ucpání jejího vývodu vinou nahromadění sekretu. K tomu obvykle dochází při poranění v této oblasti, včetně nástřihu u porodu. Požádejte svého gynekologa, aby zkontroloval váš zdravotní stav (3).

Pohlavně přenosná choroba

Bakteriální nebo virové infekce se mohou přenášet z jednoho partnera na druhého. Pokud jste měli nechráněný sex, možná je ta pravá chvíle nechat se otestovat na pohlavně přenosné choroby. Kupříkladu taková kapavka o sobě obvykle dává vědět pálením a řezáním při močení, ale také hnisavým výtokem z močové trubice, který zároveň dráždí sliznice v oblasti stydkých pysků a způsobuje jejich zarudnutí a otok (4).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK547703/, (2) pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26499942/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK532271/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK560808/






Celkem 11 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat