Sex s ex není vůbec dobrý nápad

Opustil vás. A pořád to bolí. Jenže najednou se s ním ocitáte v posteli a necháváte jeho rty dráždit vaše nejintimnější zákoutí. Výčitky? Ty asi přijdou. A s nimi možná i očekávání, že vás bývalý vezme zase zpátky. Jak dlouho se k tomu hodláte modlit? Brzdí vás to!

Nepsaná pravidla pro rozchody známe všichni. Víme, že je špatné si dát o sklenku navíc a v návalu emocí psát bývalému textové zprávy plné vzteku a zoufalství. Ostatně, kdo z nás se už takhle někdy nechytal za hlavu? Také bychom rozhodně neměli sledovat, co komentuje na sociální síti. A sbalit jeho nejlepšího kamaráda? Jeví se to sice jako parádní pomsta, ale ne. Tohle je přece tabu! A sex s ex zrovna tak. Jenže! Teorie je jedna věc a praxe druhá.

Nejsme spolu, ale pojď si užít jako kdysi!

Spát s někým po rozchodu? Můžete to chápat, schvalovat nebo odsuzovat. Ať už si o takovém dobrodružství však myslíte cokoli, pravdou zůstává, že je mu dnešní společnost více než nakloněná. Vyplynulo to z nedávného výzkumu, jehož poznatky publikuje recenzovaný akademický žurnál Archives of Sexual Behavior (1). Uskutečnili ho američtí experti z Wayneovy státní university, kteří na jeho základně došli k přesvědčení, že je erotika s partnerským „nebožtíkem“ naprosto běžná věc, a to napříč všemi věkovými kategoriemi. Jaký to ale může mít dopad? Tak jistě, vzkříšení citů a sladký milostný návrat je jedním z možných scénářů, ovšem bývá to spíše výjimečná situace. Jak moc si tohle uvědomujete?

Když konec, tak se vším všudy!

Bez ohledu na to, z jakého důvodu vztah ztroskotal, je třeba tuto kapitolu uzavřít, abyste se mohli posunout dál. Sex s bývalým partnerem takové definitivní uzavření nepochybně ztěžuje. Milování s ex ve vás možná znovu zapálí oheň vášně, ale všechna ta závaží z minulosti tu pořád budou. Nemyslete si, že na tom intimnosti něco změní. Čekání na to, že se k sobě vrátíte jen proto, že spolu spíte, může skončit velkým zklamáním (2).

Zdroje: (1) www.sciencedaily.com/releases/2018/10/181017111003.htm, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30334130/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat