Stimulace děložního čípku pod drobnohledem

Orgasmus. Může být klitoridální, vaginální, bradavkový nebo třeba cervikální. Chcete ten, vyvolaný stimulací děložního čípku, prožít? Pak si dejte pozor na spěch, agresivitu i očekávanou menstruaci!

Mezi dělohou a vagínou je malý kanálek ​​zvaný děložní čípek. Funguje jako vchod do dělohy, je dlouhý asi jako palec a nejdůvěrněji ho zná váš gynekolog. Platí totiž, že pokud děložní hrdlo není roztaženo lékařem (poševním zrcadlem, pro které existuje latinský název speculum) či během porodu, je čípek krytý a uzavřený stejně jako vaše rty, když je k sobě přitisknete (1). To ale na něm není to nejzajímavější.

Specifický orgasmus, na který se nezapomíná

Jeho hlavní funkcí je umožnit spermiím cestovat až do dělohy, nicméně některé ženy už dávno přišly na to, že je jim jeho stimulace velmi příjemná. Během pohlavního styku může prst, penis (nebo dildo) tuto oblast zasáhnout a dráždit, což v tom nejlepším případě vede k cervikálnímu orgasmu. Ten ženy, které jej prožívají, popisují jako vibrační vlnu, jež prochází celým tělem. Taky se zmiňují, že se jedná o velmi specifické vyvrcholení, jež se od toho běžného liší (2). Aby ne.

Při vyvíjení tlaku na děložní čípek se aktivuje část mozku zvaná genitální smyslová kůra, což je jiná část mozku než tak, jež reaguje na klitorální potěšení. Cervikální orgasmus však nepadá z nebe a vyžaduje však určité dovednosti, konkrétně praxi, hlubokou stimulaci a trpělivost (3).

Uvolněte se, prosím!

Děložní čípek obvykle během menstruace sedí níže ve vagíně, takže je snazší ho cítit. Během ovulace naopak „ustupuje“ (stahuje se hlouběji do pochvy nebo výš) a může být hůře dosažitelný. V případě, že tuhle dosud nepoznanou oblast zatoužíte prozkoumat, lehněte si na záda a vypodložte svoji pánev polštářem (popřípadě přitáhněte kolena k hrudníku), přístup se zjednoduší (1).

Uvolněte se a požádejte partnera, aby zvlhčil svůj prst lubrikantem, zasunul ho do pochvy a směřoval jím přes přední poševní stěnu. (Ať špičku prstu zatlačí proti horní stěně.) Prst se dostane kolem houbovité oblasti a narazí hladké místo těsně u děložního krčku, který se dá přirovnat k tlačítku ve výtahu. Pak už všechno záleží jen na vašich pocitech a něžném přístupu milence (3).

Doba, kdy čípek rád krvácí

Počítejte s tím, že pokud po dráždění čípku nebo po sexu krvácíte, pravděpodobně cervix dostal víc pozornosti, než o jakou by sám stál. Styk s penisem nebo erotickou hračkou skutečně může způsobit krvácení, zvláště když máte blízko k menstruaci. Cervixu taky rozhodně neprospívá agresivní sex. Pokud je kontakt s děložním čípkem nepříjemný nebo bolestivý, snižte intenzitu nebo frekvenci intimního kontaktu (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK557575/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3186818/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5084724/






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat