Léto jako afrodiziakum stimuluje libido

Snad žádné jiné měsíce v roce nepřejí sexu tolik jako ty letní. I vy cítíte ve vzduchu ten silný erotický náboj? Může za to horká krev v kombinaci se zvýšenou produkcí vitaminu D, testosteronu a serotoninu. Tohle zabírá víc než viagra!

Léto tráví každý po svém. Jeden vyrazí na dovolenou k moři, druhý odpočívá na chalupě, třetí zahradničí a čtvrtý vlahé večery prosedí doma na terase. Zvýšenou chuť na sex ale pociťují všichni! Proč toto roční období funguje jako afrodiziakum, jemuž se jen stěží odolává?

Pohoda a jiný režim. To dělá své!

Každý člověk nějakým způsobem udržuje svůj sexuální život. Je ale pravda, že v letních měsících na něm pracujeme o něco intenzivněji. Jsme více odpočatí a více také přemýšlíme o svém rozvrhu. Máme-li vztah, trávíme čas se svým partnerem. A pokud jsme sami, navštěvujeme kulturní akce, které poskytují příležitosti k seznámení. Myslíte si, že tím to není? Pak je tu ještě jiné vysvětlení.

Za vším hledej hormony

Teplo obecně ovlivňuje naši krev a její oběh. V létě naše tělo také produkuje větší množství vitaminu D, testosteronu, oxytocinu a serotoninu, což jsou látky zodpovědné za sexuální touhu i potěšení. Libido je pak až nebetyčně vysoké (1). V kombinaci s dovolenou a sníženou úrovní stresu bychom laškováním v peřinách nejraději trávili každou volnou chvíli. Co dalšího tu ještě může sehrát nemalou roli?

Delší dny a méně spánku

Chceme využít každou minutu příjemných letních dní, takže si mnohdy trochu ukrojíme i ze spánku. Světlo a slunce nás dělá obecně šťastnější a uvolněnější, což samo o sobě sexu nahrává. Rádi flirtujeme, je to náš oblíbený letní sport číslo jedna, který nás posouvá k erotickým aktivitám (1). Tohle odůvodnění už vám stačí? A vůbec – co máte dnes v plánu? Že by nějakou intimní divočinu?

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23901739/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat