Léto jako afrodiziakum stimuluje libido

Snad žádné jiné měsíce v roce nepřejí sexu tolik jako ty letní. I vy cítíte ve vzduchu ten silný erotický náboj? Může za to horká krev v kombinaci se zvýšenou produkcí vitaminu D, testosteronu a serotoninu. Tohle zabírá víc než viagra!

Léto tráví každý po svém. Jeden vyrazí na dovolenou k moři, druhý odpočívá na chalupě, třetí zahradničí a čtvrtý vlahé večery prosedí doma na terase. Zvýšenou chuť na sex ale pociťují všichni! Proč toto roční období funguje jako afrodiziakum, jemuž se jen stěží odolává?

Pohoda a jiný režim. To dělá své!

Každý člověk nějakým způsobem udržuje svůj sexuální život. Je ale pravda, že v letních měsících na něm pracujeme o něco intenzivněji. Jsme více odpočatí a více také přemýšlíme o svém rozvrhu. Máme-li vztah, trávíme čas se svým partnerem. A pokud jsme sami, navštěvujeme kulturní akce, které poskytují příležitosti k seznámení. Myslíte si, že tím to není? Pak je tu ještě jiné vysvětlení.

Za vším hledej hormony

Teplo obecně ovlivňuje naši krev a její oběh. V létě naše tělo také produkuje větší množství vitaminu D, testosteronu, oxytocinu a serotoninu, což jsou látky zodpovědné za sexuální touhu i potěšení. Libido je pak až nebetyčně vysoké (1). V kombinaci s dovolenou a sníženou úrovní stresu bychom laškováním v peřinách nejraději trávili každou volnou chvíli. Co dalšího tu ještě může sehrát nemalou roli?

Delší dny a méně spánku

Chceme využít každou minutu příjemných letních dní, takže si mnohdy trochu ukrojíme i ze spánku. Světlo a slunce nás dělá obecně šťastnější a uvolněnější, což samo o sobě sexu nahrává. Rádi flirtujeme, je to náš oblíbený letní sport číslo jedna, který nás posouvá k erotickým aktivitám (1). Tohle odůvodnění už vám stačí? A vůbec – co máte dnes v plánu? Že by nějakou intimní divočinu?

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23901739/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat