Nechuť k milování není žádná ostuda

Máme to dělat, ale často se nám zkrátka nechce. Měli bychom z toho mít výčitky, nebo nám absenci sexu partner odpustí? A vůbec, je nechuť k milování opravdu pro ostudu?

Sex má mnoho fascinujících vedlejších účinků, proto bychom ho dle nejrůznějších doporučení měli provozovat co možná nejčastěji. Řekněme si ale upřímně – když je člověk unavený a přetažený z práce, to poslední, na co má chuť, je nějaká erotická divočina. Není to jen zcela pochopitelný jev, ale i vědecky potvrzený fakt. I z jisté nedávné studie (1) vyplynulo, že před sexem dává přednost spánku zhruba 60 procent lidí. Tady je jasně vidět, kde jsou naše priority! Ale nemohou tím naše vztahy nějak utrpět?

Pauza není tak škodlivá, jak se může stát

Existuje celá řada emocionálních, mentálních, fyzických a nepřímých důvodů, které nás připravují o chuť na milování. I když se vyčerpanost stává chronickou záležitostí, není třeba se obávat, že může být příčinou úplného partnerského konce. Sexuální pauzou prochází mnoho svazků, aniž by se to na vzájemné harmonii nějak podepsalo (2). Tak výčitky stranou! Místo nich si do hlavy raději „nasaďte“ tyto myšlenky.

Nemusíte, když nechcete

Každý den, třikrát týdně nebo dvakrát za měsíc? Jak je to správně a dle tabulek? Neexistuje žádný předem určený počet pohlavních styků, který by zaručil štěstí a věčnou lásku. Všechno je to individuální. Mějte tolik sexu, kolik jen sami chcete, pokud to vám i partnerovi vyhovuje. Nenechte se tlačit do nějakých všeobecných doporučení a nařízení (2). Co dalšího je třeba mít na paměti?

Kvalita versus kvantita

To, jak se cítíte při samotném aktu, je nejlepším měřítkem uspokojení. Měli byste upřednostnit kvalitu před kvantitou. Jinými slovy – proč se v posteli trápit něčím, na co úplně nemáte náladu? Raději počkejte na vhodnější okamžik a dejte do vášně všechno. Vašemu klidu pomůže i rozhovor s protějškem (2).

Udělejte si doma jasno

Možná chcete zvýšit erotickou frekvenci. Možná jste přesvědčení o tom, že ji chce zvýšit váš partner, proto kvůli únavě cítíte provinění. V každém případě si s ním o tom promluvte. Komunikace je cestou k harmonii a vzájemné spokojenosti (2).

Zdroj: (1) www.thesleepjudge.com/sex-or-slumber/, (2) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

195 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat