Sperma v oku není nic příjemného

Když sperma shodou náhod i sexuálních okolností skončí v oku, není to žádná hitparáda. Co dělat, aby to tak nebolelo? Tady pomůže ledový klid a voda. Anebo fyziologický roztok či oční kapky. V každém případě platí zákaz dotýkání!

Sex bývá zábavný, příjemný a naplňující. Tedy za předpokladu, že všechno běží jako po másle a nedojde k žádné neplánované nehodě. Kolizí totiž ve víru vášně může být požehnaně! A nejde jen o zaseknutý zip u kalhot, pád z postele, prasklý kondom nebo překvapení v podobě nechtěného svědka. I přímý zásah spermatem do oka se počítá!

Ve špatný čas na špatném místě

Ale teď vážně. Co si v takové situaci počít? Pálí to jako čert, bolí a podivně tlačí. A nechce to přestat! Ano, člověk může začít trochu šílet a spílat svému postřehu, který v úhybném manévru absolutně selhal. Anebo panicky procházet internet a hledat cenné rady, jak z téhle šlamastyky co nejdříve a nejlépe vybruslit. Je to pochopitelné. Koneckonců, oči jsou nejcitlivější částí těla, takže cokoli, co je v nich navíc, způsobí silnou reakci. I něco tak organického, jako je mužský výměšek pohlavních žláz (1).

Pomoc, já nic nevidím!

Takové sperma, to je koktejl skutečně zajímavého složení. Skládá se z aminokyselin, enzymů, proteinů, kyseliny citrónové, zinku, draslíku, fruktózy, fosforylcholinu, prostaglandinu a vody. Ačkoli jsou to látky organismu vlastní, do oka rozhodně nepatří. Navíc pH ejakulátu je poněkud kyselejší, proto může narušit přirozené ochranné oční prostředí a zapříčinit tak až pekelné nepohodlí (2). Co vás teď nesmí ani napadnout?

Dejte ruce pryč!

Promnout si oči? Tomuto nutkání odolejte, protože je to asi to nejhorší, co můžete v dané chvíli udělat. Oči tím totiž ještě více podráždíte, čímž jdete naproti alergické konjunktivitidě, varují lékaři (3). Ti doporučí okamžitý výplach čistou vodou. Klidně však sáhněte i po fyziologickém roztoku nebo očních kapkách, neboť i toto jsou vhodné výplachové prostředky, které zmírní podráždění. Po hodině nebo dvou budete zase jako rybičky.

Zdroj: (1) názor autora, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK564369/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24311933/ 






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat