Sexuální pozice po menopauze

Milování po menopauze nutně nemusí být horší, jen je prostě jiné. Navzdory tomu, že hladina estrogenu v tomto období klesá, komfort při sexu si můžete zachovat – s nejlepšími sexuálními pozicemi, které vám jednoduše sednou!

Pokles hladiny estrogenu v těle způsobuje únavu, bolest hlavy, změny nálad, potíže se soustředěním, ale i nechuť k sexu a snížení elasticity pochvy. Nižší produkce estrogenu také nahrává infekcím močových cest (1). Platí ovšem, že sex je jedním z nejlepších způsobů, které po menopauze udržují tuto oblast zdravou. Pohlavní aktivita zvyšuje průtok krve do pochvy, což zajišťuje její pružnost (2).

Je také prokázáno (2), že lidé, kteří udržují svůj sexuální život funkční, snášejí příznaky menopauzy i andropauzy (u mužů) lépe než všichni ostatní. Pokud tedy máte o sex stále zájem, není důvod se ho vzdávat, a to ani při bolesti. Používejte lubrikační gely a volte takové polohy, které usnadňují průnik penisu do pochvy. Zkoušení nových úhlů a pozic si zamilujete!

Do sedla!

Některé postmenopauzální ženy si při sexu stěžují na diskomfort hluboko v pochvě poblíž děložního čípku. Je třeba vědět, že když během sexu sedíte nahoře, máte větší kontrolu nad tím, kam se penis může a naopak nemůže dostat. Obkročmo si milence osedlejte a probádejte, jestli pro vás bude lepší, když nohy necháte natažené, nebo je spíš pokrčíte. Můžete jimi partnera obejmout v pase (tomu se říká lotosová pozice). Některým ženám se velmi líbí, protože poskytuje oční kontakt, umožňuje líbání a prohlubuje intimní zážitek (2).

Psí styl

Vy jste na všech čtyřech, partner do vás vstupuje zezadu. Tato poloha se vyloženě nabízí pro přímou stimulaci klitorisu během pohlavního styku (opět platí, že partner by měl mít vlhké prsty a v dlaních lubrikant) (3).

Lžíce

Když nevíte coby, lehněte si na bok – v řadě za sebou. Pozice je to mazlivá, nenáročná a pro menopauzu báječná. I díky lehu na boku totiž můžete ovládat, jak hluboko se partner penisem dostane. Sluší se uvést, že vstupní úhel se může lišit v závislosti na tom, jestli máte pokrčené nohy. A co když roli sehrává spíš psychika? Pakliže se z nějakého důvodu na milování protentokrát necítíte, nenuťte se do něj, vždyť klidně můžete zůstat u mazlení nebo třeba u orálního sexu (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507826/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6780739/, (3) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat