Náprava nefunkční ložnice nemusí být složitá

Chuť na sex si vzala hodně dlouhou dovolenou, čímž vaše partnerská erotika dostává pěkně na frak? Přivoláte ji zpátky pomocí komunikace, sportu i masturbace!

O důležitosti milostného života se mluví a píše neustále. I když má sex bezpočet výhod a účinků zlepšujících partnerský vztah i celkové zdraví, co si budeme vykládat – jsou chvíle, kdy na něj prostě není chuť. Je ve vaší ložnici takových momentů čím dál víc? Nejste v tom sama.

Něco jako epidemie?

Nízká sexuální touha je druhým nejčastějším problémem intimního světa. Tedy alespoň podle tvrzení australské psycholožky a sexuoložky Chantelle Otten, která poukazuje na to, že postihuje téměř čtvrtinu žen. Ne, to rozhodně není ideální stav! Ovšem milostný život se dá poměrně snadno restartovat, myslí si jmenovaná odbornice. Kde začít?

Mlčeti zlato? To tady neplatí!

Komunikace možná není to nejvíc sexy želízko v ohni, ale jednoznačně nejdůležitější. Jejím prostřednictvím se dá erotické dění nasměrovat tam, kam potřebujete. A kde je to nejpříjemnější! Bez jasných pokynů a zpětné vazby účastníci pohlavního styku jen tolerují to, co dostávají, což nebývá dobrá strategie ani motivace, myslí si sexuoložka Chantelle Otten. Takže mluvte, mluvte a mluvte! O svých potřebách, přáních i polohách, které vás vystřelí do erotického nebe. Co dalšího nepodceňovat?

Sportem nejen ke zdraví

Potřebujete ještě jeden přesvědčovací důvod, proč se pravidelně věnovat běhání, józe nebo pilates? Tady ho máte – zlepšíte si tím sex. A to podstatně! Fyzická aktivita nejenže podporuje uvolněnou a veselou náladu, také má příznivý vliv na krevní oběh, což se v ložnici náramně hodí. Rovněž zpevňuje břišní svaly i pánevní dno, s čímž se zase pojí intenzivnější orgasmy. A když už jsme u toho…

Masturbace jako mocný nástroj

Kolik žen se věnuje masturbaci? Dle jistého lechtivého výzkumu (1) je to zhruba každá čtvrtá. „Možná si říkáte, že to není velký problém, ale v zásadě je. Masturbace představuje způsob, jak poznat vlastní sexualitu. Díky ní zjistíte fakta, která potřebujete a můžete s nimi následně pracovat s partnerem,“ domnívá se expertka Chantelle Otten s tím, že pokud po těžkém dni postrádáte chuť, rozparádí vás procházení nabídek on-line obchodů pro dospělé. I tak se dá libido trochu polechat!

Zdroj: (1) www.researchgate.net/publication/267932175_Masturbation_paying_for_sex_and_other_sexual_activities_The_Second_Australian_Study_of_Health_and_Relationships, názora autora - zbytek článku






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat