Mužský cyklus erotického chtíče

Mužský život je plný nástrah, výzev, hormonálních bouří, chlípných nabídek i odmítnutí. Co se týče sexuální touhy, je však poměrně pestrý, ale zároveň i předvídatelný. Kdy si s muži v posteli užijete nejvíc? Poznejte jejich cyklus chtíče!

Chtíč je emoce nebo pocit intenzivní touhy v těle. Sexuální potřeby mužů a žen se ovšem v tomhle směru liší, proto se dámy často zajímají o cyklus mužské touhy – to aby věděly, s čím mají počítat (1). Víte, kdy je s nimi nejžhavější legrace?

Období, kdy všechno začíná

Pokud jde o věk, kterého člověk musí podle zákona dosáhnout, aby mohl zahájit pohlavní život, bývá tato hranice v různých zemích různá. Kolísá mezi 12. a 18. rokem (2). Přičemž v Česku se mladí lidé do sexu nijak zvlášť nehrnou (aspoň většinou). Opakované výzkumy sexuálního chování ukázaly, že první pohlavní styk mívá většina z nich mezi 17. a 18. rokem (3). Potřeba sexuálního vybití však u mužů obvykle začíná plus mínus v 16 letech. Příčinou tohoto fyziologického stavu je zvýšená hladina hormonu testosteronu. To nejlepší ale teprve přichází (4).

Od puberty po dozrávání

Mezi 20 a 30 lety je hladina testosteronu u mužů nejaktivnější, takže sexuální touha dosahuje absolutního vrcholu. Muž může souložit skoro pořád a bez limitů, ne nadarmo statistiky (4) ukazují, že mladíci mají sex třikrát, čtyřikrát týdně, ale mohli by ještě víc, kdyby o to jejich milenky stály.

Sexuální útlum

Od 30 do 40 let je to pak jako na houpačce. Zatímco nejdřív nikomu nedělá problém mít sex v kabince obchodu, na toaletě nebo na veřejném schodišti v paneláku, okolo 35. roku věku přichází sexuální útlum, za který mohou dvě věci. Testosteron klesá a souběžně s tím jsou na muže kladeny vysoké pracovní nároky, takže večer na sex nemívá takovou náladu a chuť jako dřív. I tak však obvykle sex vyžaduje minimálně jednou až dvakrát týdně.

Jaký je život po čtyřicítce?

O 40. narozeninách toho koluje hodně, nicméně fakta hovoří jasně. Od tohoto věku se mužská touha rychle snižuje (4). Jedná se o důsledek vlivu věku a přirozený proces „opotřebení“. Muži si stěžují nejen na opadnutí zájmu o sex, ale i problémy se ztopořením pyje, potíže s ejakulací a dokonce i předčasný výron semene. V této době pánové obvykle mají sex pouze jednou týdně (5).

Řešením je vyjít vstříc jejich fyzickým potřebám a milovat se spíš v časných ranních hodinách, kdy vstávají s ranní erekcí, za kterou je zodpovědný testosteron, jež se v těle vytváří především v noci, v době odpočinku. Studie (5) společnosti Forza Supplements, které se zúčastnilo 1000 dobrovolníků, to jen potvrzuje. Podle této ankety je nejvhodnější čas na sex v půl osmé ráno, přibližně 45 minut po probuzení (5).

Zdroje: (1) www.en.wikipedia.org/wiki/Lust, (2) www.en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_by_country, (3) https://www.mednews.cz/cesi-maji-prvni-sex-prumerne-v-17-letech-10-mladistvych-dokonce-o-dva-roky-drive/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK526128/, (5) www.forzasupplements.co.uk/blogs/fitness-wellbeing/survey-optimum-time-for-everyday-activities







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat