Odložený partner na střídačce

Znáte benching? Tento termín popisuje fenomén odložení vztahu na „lavici“ nebo upozadění vašeho partnera. Ale proč bychom to sobě nebo ostatním měli vlastně dělat?

Každých pár týdnů se na mobil ukáže zpráva od muže snů: „Podnikneme zase něco? Zajdeme se najíst, nebo tak něco?" A rande – pokud se uskuteční – se podaří výborně. Ale po něm je opět ticho. Další známka života následuje po týdnech nebo i měsících: „Myslím na tebe." A ty jsi v tom zpět a doufáš v opravdový vztah. Fenomén je dobře známý, ale název je nový: benching. Pokud se nemůžete rozhodnout, rozhodnutí oddalujete - až potenciálního partnera odložíte (1).

Odkud pojem „benching“ pochází?

Termín poprvé použil Jason Chen, novinář z New York Magazine (2). Vysvětluje chování lidí, kteří se sice zajímají o potenciální partnery, ale hlásí se nezávazně digitálně a hlavně sporadicky. Věrni heslu: Projevte zájem, neděste partnera, ale nebuďte konkrétní. Takže odsunete rozhodnutí pro nebo proti osobě na druhou kolej.

Jako nejlepší řešení se pak zdá člověk „na střídačce“. V lepším případě se začlení do okruhu přátel či známých. Vždy existuje určitá míra kontaktu, byť jen prostřednictvím facebookových lajků nebo krátkých zpráv. A pokud chcete rande, můžete se spojit, aniž by to vypadalo divně.

Benching zapadá do dnešního světa

Benching ponechává možnosti otevřené a je nezávazný. Tento typ udržování vztahu dobře zapadá do dnešního světa, ve kterém se jen málokdo chce k něčemu dlouhodobě zavazovat. Kromě toho může vždycky někde čekat něco lepšího.

„Trenér“ chce mít ze sebe dobrý pocit, ale pošlapává tím city druhého. Někdo, kdo stále mizí a znovu se objevuje v těch nejnevhodnějších chvílích, ubližuje druhému mnohem víc, než že za tím jen dělá čáru.

Udržování v teple ztěžuje odpojení

Na druhé straně, na lavičce, je život o to depresivnější: kdo doufá v jednu velmi konkrétní osobu, málokdy se zaplete s jinou. Neustálý kontakt ztěžuje čekajícím, aby se odtrhli. A kromě toho už přece investovali tolik času a emocí. A tak trpělivě trpíte. Čekající osobě obvykle trvá extrémně dlouho, než svou záludnou situaci rozpozná a změní.

Benching se může na první pohled zdát zdvořilý, ale ve skutečnosti je mnohem zákeřnější, než když prostě zmizíte ze života jiného člověka.

Zdroj: (1) www.urbandictionary.com/define.php?term=benching, (2) www.nytimes.com/wirecutter/authors/jason-chen/, názory autora - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat