Manželský sex lepší je tou pravou postelovou jízdou

S manželstvím se z ložnice vytrácí veškerá radost. Nebo aspoň tak to tvrdí škarohlídové, které o benefitech milování v dlouhodobých vztazích nemají ani ponětí. Přitom jsou minimálně tři!

Vztahy na jednu noc a příležitostný sex se diametrálně liší od milování s někým, s kým žijete několik měsíců či dokonce let. Manželské páry zažívají intimitu, kterou jim ostatní mohou jedině závidět. Ta pramení z těchto tří skutečností.

Vzájemné znalosti

Několik studií (1) dospělo k závěru, že ideální frekvence sexu v manželství, zejména u těch dvojice, které si zákonem posvěcený svazek užívají a vykazují vyšší míru spokojenosti, je jednou až dvakrát týdně. Během těchto pravidelných milostných setkání se jeden o druhém dozvíte tolik věcí, že ihned víte, zda partner na sex má, nebo naopak nemá, náladu. Znáte jeho erotogenní zóny, víte, jak ho uvolnit, co na něj zabírá a kam sáhnout. Totéž platí i z jeho strany, což přináší potěšení na mnoha úrovních.

Spojení v přátelství

Nejste jen nějací povrchní milenci, kterým jde jen jedno, ale i přátelé. Sex s někým, komu důvěřujete, je smyslný a emocionální, tudíž uspokojuje tělo i mysl. Jelikož již dávno opadla prvotní nervozita, vyhovíte si za každých okolností a z trapasů nebo případných selhání neděláte vědu. Dobře, můžete se třeba začít chichotat, když omylem rozlijete skleničku vína na nočním stolku, ale tyto okamžiky nejsou o nic těžší než cokoli jiného, ​​​​co jste kdy společně dělali. Je to něco jiného, ​​co sdílíte jako pár. Věci jsou uvolněnější a důvěrnější.

Časová volnost

Svobodný sex může být zábavný, ale je to jako cukrová vata – sladké, nicméně bez obsahu. Manželský sex připomíná spíš tříchodové jídlo, na kterém si můžete pochutnat kdykoli, a to navzdory tomu, že jeden z vás je skřivan a druhý sova. Své erotické plány snadněji synchronizujete a přizpůsobujete potřebám vás obou, přičemž antikoncepce nepředstavuje takový problém jako kdysi. Taky není nutné řešit, zda můžete přespat a navíc odpadá zdlouhavé šlechtění. Manželovi je totiž úplně jedno, zda máte na nohou dvoudenní „strniště“. Přežije to, ostatně jako spoustu dalších věcí, které s sebou manželství přináší.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6503462/, názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat