Vítejte ve světě mnoha druhů orgasmů

Pravděpodobně jste už slyšeli o vaginálních a klitorálních orgasmech. Věděli jste ale, že existují tři další typy?

Zejména pro muže je ženský orgasmus i dnes stále záhadou. Procesy, které vedou k vyvrcholení u mužů a žen, jsou až příliš odlišné. Pro zástupce „silnějšího pohlaví“ tak zůstává neodhaleno mnoho tajemství. Ale buďme upřímní: Jak dobře vlastně znáte ženský orgasmus? Věděli jste například, že existuje pět různých způsobů, jak mohou ženy dosáhnout svého vrcholu? 

Vaginální orgasmus

Jen asi každá třetí žena má při sexu s partnerem vaginální orgasmus. A to ze dvou důvodů: Zaprvé, vaginální orgasmus je přímo spojen s bodem G. K jeho stimulaci dochází pouze v určitých sexuálních polohách (zvláště intenzivně, např. v misionářské poloze, kdy přitáhnete kolena k ramenům). Dalším důvodem je, že ne všechny ženy pociťují potěšení při stimulaci bodu G, některým je dokonce přímý dotyk nepříjemný. 

Klitorální orgasmus

Asi 70 procent žen dosáhne orgasmu během sexu, kdy dochází ke stimulaci klitorisu. Končí zde asi 8 000 nervů, díky čemuž je toto místo extrémně citlivé, ale také velmi snadno stimulovatelné. Důležitý je zde především dostatek přírodního nebo dodatečně používaného lubrikantu a trpělivost: Žena potřebuje k dosažení klitorálního orgasmu asi 16 minut. Ten je snáze dosažitelný než ten vaginální, ale kratší a méně intenzivní.

Anální orgasmus

Anální orgasmus je pro mnoho žen neznámý. Nesčetné množství nervů se však spojuje také v konečníku a činí tuto oblast extrémně citlivou na dotek. Každý, kdo se otevře této sexuální rozmanitosti, má velkou šanci dosáhnout vyvrcholení tímto způsobem. Je důležité se úplně uvolnit a použít dostatek lubrikantu. Svěrač je jedním z nejsilnějších v těle, a proto je zde pouštění obzvláště obtížné. Ale pokud na to půjdete pomalu a svému partnerovi zcela důvěřujete, můžete zde zažít zcela nový pocit a dosáhnout vrcholu nepoznaným způsobem.

Duševní orgasmus

Ženy mohou dosáhnout orgasmu bez jakékoli fyzické stimulace. K překvapivému sexuálnímu zážitku obvykle dochází během spánku pouze silou myšlenky. Pokud chcete vědomě přivodit duševní orgasmus, pomáhají správné myšlenky, např.  erotické fantazie, v kombinaci s vědomým dýcháním.

Vícenásobné orgasmy

Ženy mají oproti mužům rozhodující výhodu: Nepotřebují bezprostředně po orgasmu pauzu, aby mohly znovu vyvrcholit. To umožňuje vícenásobné orgasmy, tedy několik vyvrcholení v rychlém sledu. Ve skutečnosti je pro ženy snazší dosáhnout dalšího orgasmu bezprostředně po tom prvním. Tělo je zaplavené hormony štěstí a erotogenní zóny jsou stále dobře prokrvené. Intimní oblast může být bezprostředně po prvním vyvrcholení obzvláště citlivá, proto byste se této zóně měli prozatím vyhýbat a jen pomalu se propracovávat vpřed, dokud nebude následovat další orgasmus.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3894744/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat