Muži konečně vyjmenovali všechny důvody, proč masturbují

Má milenku? Nebo mu nevyhovuje společný sexuální život? Tyhle otázky vás mohou napadat v momentě, kdy partnera nachytáte s přirozením v ruce. Z jakých konkrétních důvodů si dělá dobře? Tohle jsou tři ty ze všeho nejčastější!

Doba pokročila a o masturbaci se mluví čím dál častěji. Studie (1) publikovaná v odborném časopise Journal of Sex & Marital Therapy dokonce zkoumala pozadí, co pány k sebeobsluze vede. Získaná data pak porovnávala ze dvou nových úhlů. V hlavní roli bylo země bydliště, v té druhé sexuální dysfunkce. Takhle to dopadlo!

Dvě kategorie, tři výsledky

Výzkumníci se zaměřili na masturbační návyky 699 mužů z USA nebo jiných anglicky mluvících zemí a 3 243 mužů z Maďarska. Účastníci se rozdělili do několika skupin v závislosti na jejich symptomech sexuální dysfunkce: ti, kteří neuváděli žádnou sexuální dysfunkci, a ti, kteří hlásili erektilní dysfunkci, předčasnou ejakulaci, opožděnou ejakulaci nebo různé kombinace symptomů. U všech účastníků se následně objevily tři hlavní důvody, přičemž součet níže uvedených čísel je větší než 100 %. (To proto, že bylo možné vybrat si více než jednu možnost.) (1)

Proč muži masturbují?

Pro dosažení sexuálního potěšení/spokojenosti: 75 %.

Pro snížení pocitu sexuálního napětí a pudu: 67 %.

Pro zmírnění stresu/úzkosti a relaxaci: 60 %.

Doba nutná k uvolnění nahromaděné energie

Předchozí práce o masturbaci, zejména o jejím spojení se vztahovou pohodou, naznačují, že masturbace může fungovat jako způsob, jak ovládat sexuální touhu, zvláště když se vypořádáváte s absencí nebo nedostatkem pravidelného uspokojení. Však taky pánové, kteří měli sex jednou týdně nebo méně, mezi motivační faktory masturbace řadili potěšení a potřebu snížit sexuální neklid (napětí) nebo redukovat touhu (1).

Překvapivě se objevilo jen velmi málo rozdílů mezi masturbačními motivátory u mužů se sexuální dysfunkcí nebo bez ní. Nerozhoduje ani místo bydliště. Onanie je zkrátka přirozenou součástí mužů, ať už ve svém životě prožívají cokoli. Sexuologové přitom podotýkají, že pokud onanie nenarušuje vztah takový, jedná se o naprosto normální záležitost (1).

Zdroj: (1) www.pubmed-ncbi-nlm-nih-gov.translate.goog/37125683/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat