Překvapivé skutečnosti způsobující pokles sexuální touhy

Pokud to poslední, na co večer po náročném dni myslíte, není milování, nejste blázen. Ženy i muži trpí nízkou sexuální touhou, za což často mohou zdravotní problémy, ale i věk. A které další věci libido negativně ovlivňují?

Ne, nikdo nemůže mít sex neustále, přičemž u žen většinou nejde o fyzický problém, ale spíš o zdroj emočního stresu. Pokud je i pro vás těžké se „eroticky uvolnit“, možná, že za tím stojí následující skutečnosti.

Nedostatečný spánek

Nedostatečný spánek (stav, kdy se lidé často probouzejí nebo jejich REM cyklus není hluboký) způsobuje, že tělo nemá dostatek energie nejen na každodenní práci, ale i na sex.  Začněte tím, že si určíte čas odchodu do ložnice, z místnosti odstraňte veškerou elektroniku vyzařující modré světlo a zatemněte okna. Můžete si vymyslet i svůj vlastní před-spánkový rituál, kupříkladu uklidňující koupel.

Pošramocený vztah s partnerem

Vy a váš partner nemusíte být emocionálně ani fyzicky propojeni. Zatímco vy máte zájem zkoušet nové věci, on se jim brání. Vždy upadnete do hádky, ale nikdy ji pořádně nevyřešíte. Už se vlastně i bojíte cokoli říct. Tato ztráta kontaktu může být rychlá a snadná a ani si jí nevšimnete. Komunikace v kombinaci s aktivním nasloucháním podporuje upřímnost a plynulost ohledně toho, co se děje a jak se chcete změnit. Pokud si na to netroufáte, oslovte zkušeného terapeuta.

Nevhodné jídlo

Špatné jídlo s průmyslově zpracovanými potravinami a cukrem vás stáhne dolů jako nedostatek spánku. Smažené sýry s hranolkami vyměňte za zeleninové či ovocné saláty a víc dbejte na složení svého jídelníčku. Konkrétně jídlo připravované na přepáleném tuku způsobuje zhoršené trávení. Jeho vinou můžete trpět bolestmi břicha, nadýmáním, pocity plnosti, průjmem nebo zácpou. Ani jedno se se sexem neslučuje.

Přemíra alkoholu

Alkohol je uklidňující prostředek. To znamená, že umí otupit ostražitost i pocity a dodává sebevědomí. Jenže jedna sklenička vína není totéž, co dvě celé lahve. Nadmíra alkoholu způsobuje vaginální dehydrataci, což má za následek suchost, sníženou sexuální rozkoš, bolest nebo nepohodlí během pohlavního styku a neschopnost dosáhnout orgasmu.

Nedořešené spory

Pokud se s partnerem v poslední době často hádáte, je pochopitelné, že z fyzického sbližování nejste nadšení – zvlášť pokud je doma dusno a rozuzlení nějakého sporu stále visí ve vzduchu. Chcete-li překonat tuto negativní myšlenku, otevřeně si promluvte o svých pocitech a hádku uzavřete jako dva dospělí lidé.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8498958/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat